Ismerős módon, hátulról a fejét célozva támadtak rá egy újabb német politikusra – Csak nem megint az antifák?

Egy könyvtárban támadtak rá Franziska Giffey berlini gazdaság- és energiaügyért felelős szenátorra kedden, aki könnyebb sebesüléseket szenvedett.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Szintén kedden Drezdában támadás érte a Zöldek egyik politikusát is – jelentette a helyi rendőrség kedden. A Berlin Rudow kerületében található könyvtárban kedd este egy férfi “hirtelen hátulról megtámadta a korábbi főpolgármestert, és egy nehéz tárgyakat tartalmazó táskával fejbe verte” – közölte a rendőrség és a berlini ügyészség irodája.

Az ügyben nyomozást indítottak, Giffeyt pedig kórházba szállították, sebesüléseit ellátták. A támadó indítéka egyelőre tisztázatlan.

Giffey a Szociáldemokrata Párt tagja, korábban családügyi miniszterként is szolgált. Miután a múlt héten támadás érte az SDP egyik államtitkárát, Matthias Eckét, Nancy Faeser német belügyminiszter tanácskozást hívott össze a politikusok elleni támadások számának emelkedése miatt.

A német szövetségi és állami miniszterek kedden megegyeztek, hogy szigorúbb büntetést kell kiszabni a politikusok ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények esetében.

A drezdai politikusra – akinek nevét egyelőre nem közölték – egy 24 és egy 34 éves férfi támadt rá, leköpték, fenyegették és meglökték, a választási plakátjait pedig letépték. A rendőrök a környéken megtalálták a két támadót, akik ellen testi sértés és rongálás miatt nyomozást indítottak.

Késes antifa támadás történt Németországban

Korzika: Antifák támadtak a populista politikusra, Eric Zemourra

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)