Amerikában már az államoknak kell fizetni a nemátalakító műtétekért

Az amerikai államok által működtetett egészségbiztosítási terveknek fedezniük kell a transzneműek ‘nemi identitást megerősítő’ műtétjeit, döntötte el egy amerikai bíróság másodfokon -számol be a Reuter nyomán a Magyar Jelen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A richmondi székhelyű 4. amerikai fellebbviteli bíróság két alacsonyabb szintű bírósági ítéletet hagyott jóvá, amelyek megállapították, hogy az észak-karolinai állami alkalmazottak egészségbiztosítási terve diszkriminatív a transznemű emberekkel szemben, mivel nem fedezi a „nemi változások vagy módosítások” műtéteit, és hogy a nyugat-virginiai Medicaid-program diszkriminatív, mivel kizárja a „transzszexuális műtéteket”.

A rákos betegekkel kezelik egy szinten a tévképzeteseket

Roger Gregory körzeti bíró, akit a demokrata Bill Clinton, korábbi amerikai elnök nevezett ki, a testület többségének nevében azt írta, hogy az ilyen politikák „nyilvánvalóan diszkriminatívak”, mivel nem fedezik a transzneműek számára “orvosilag szükséges” kezeléseket, amelyeket mások számára igen. Például a rák kezelésére szolgáló masztektómiát fedezik de a “nemi diszfóriát”, vagyis a születési nemtől eltérő nemként való önmeghatározás okozta szorongást nem.

Az orvostudomány teljes figyelmen kívül hagyásával meghozott döntés jól mutatja a genderlobbi erejét Amerikában, hiszen a rákkal azonos szinten kezelni egy pszichológiai problémát egészen elvetemült dolog.

Vannak még józan gondolatok

Patrick Morrisey nyugat-virginiai főállamügyész közölte, hogy az állam fellebbezni fog az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságánál.

„Államunknak saját hatáskörben kell döntenie arról, hogyan ossza be erőforrásait polgáraink létfontosságú egészségügyi szükségleteinek ellátására”

– mondta.

A hazánkban is egyre agresszívabb LMBTQ-lobbisták felvonulását idén is meg fogják tartani, sőt, már májusban az utcán rontják majd a levegőt. A Pride betiltását egyedül a Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezte, de az állítólag nemzeti, konzervatív és keresztény Fidesz-KDNP kormány nem támogatta a javaslatot. Hosszú távon kétségtelen, hogy nyugati nyomásra Magyarországon is hasonló, beteges intézkedéseket fognak hozni, amennyiben pedig balliberális kormány kerülne megválasztásra, inkább előbb, mint utóbb.

Buzikat áldott meg egy katolikus pap Amerikában

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)