Sosem látott veszélyeket hoz a streaming

Az új videó néző portálokon vadul tombol a woke és a liberális LMBTQP propaganda. Ezek a szolgáltatásokat nem éri el a se a médiatörvény, a fidesz nem meri beszabályozni őket, miközben szépen átveszik a hagyományos tévénézés helyét és felnőttek, sőt fiatalok és gyermekek millióinak kapcsolják csúcsfokozatra az agymosását. A lineáris televíziós csatornáknak ugyanis versenyezniük kell a streaming szolgáltatókkal a közvetítési jogokért és a nézettségért is. Kutatások szerint a sport- és szórakoztató műsorok jövője is inkább a streaming platformokban van. A piaci szereplők egyetértenek abban, hogy ezek a felületek a televíziózás egyik legnagyobb kihívójává váltak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egyre több műfajban hódít a streaming. A felületeken a nagyjátékfilmek mellett a reality-műsorokat, díjátadókat és sportközvetítéseket is lehet követni. A kutatások és a The Drum által megkérdezett szakértők szerint a sport- és szórakoztató műsorok jövője a streamingplatformokban van – írja a Media Future.

Ahogy az Index beszámolt róla, az RTL már 2022-ben bejelentette, hogy belép a streamingpiacra, és saját streamingszolgáltatást indít RTL+ néven. Emellett egy kivételes megállapodást is kötöttek az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA), így a 2024–25-ös szezontól kezdődően a következő három szezonon át először lesz az RTL Magyarország az UEFA Bajnokok Ligája otthona. Az UEFA-tól megszerzett közvetítési jogok értelmében így az RTL Magyarország választhat majd elsőként az UEFA Bajnokok Ligája keddi és szerdai mérkőzései közül.

A PIACI SZEREPLŐK EGYETÉRTENEK ABBAN, HOGY A STREAMING A TRADICIONÁLIS TELEVÍZIÓZÁS LEGPOTENSEBB KIHÍVÓJÁVÁ ÉS ALTERNATÍVÁJÁVÁ VÁLT.

A Media Future-nek négy hazai csatorna – a TV2, az RTL, a Network4 és az AMC – képviselői beszéltek arról, hogy miként befolyásolja a lineáris tévézést  a streaming növekvő népszerűsége.

Szabó Balázs, az RTL vezérigazgató-helyettese a lap kérdésére elmondta, hogy RTL első és egyedülálló lesz abban, hogy az UEFA Bajnokok Ligáját az RTL+-on közvetíti.

Borsány-Gyenes András, a Network4 Media Group elnökének álláspontja szerint a sport területén az a tapasztalat, hogy streamingfelületen kevesebb embert ér el a tartalom, mintha a televízióba menne, és azt egészítenék ki a streamelt tartalommal.

Máté Pál, az AMC sportért és saját gyártásért felelős alelnöke úgy látja, hogy a streamingnek és a lineáris televíziózásnak is értéke és helye van. Hozzátette, hogy a verseny miatt az árak folyamatosan növekednek, beleértve a lineáris tévé és a streamingszolgáltatások árát is.

A TV2 szintén úgy látja, hogy a streamingek új lehetőségeket teremtenek a növekedéshez. A csatorna elsőként jelent meg a magyar piacon sportstreaminggel, a Spíler Extrán 2019-ben. Jelenleg a TV2Play Prémiumban érhető el bővült sporttartalmakkal.

Homokos lett Nagy Sándor a Netflix új sorozatában

(Index nyomán Szent Korona Rádió)