Újabb botrányok a kárpátaljai sorozóosztagok körül

Egyre sűrűbben érkeznek visszaélésekről és halálesetekről hírek a kárpátaljai kényszersorozások kapcsán. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Tiszába fulladtak a menekülők

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat sajtószolgálatának közlése nyomán írja az rbc.ua, hogy Kárpátalján a határőrök halásztak ki a Tiszából két holttestet.

Az információ szerint a Munkácsi Határőrosztag katonái az ukrán-román határsávban járőröztek, amikor megpillantották a Tiszában úszó tetemeket. A zöldsapkások riasztották a katasztrófavédelmet és a rendőrséget. A kivonult erők azonban az erős sodrás és a bonyolult mederviszonyok miatt csak vasárnap reggel tudták kiemelni a holttesteket a Tiszából. Az információ szerint minden bizonnyal mozgósítás elől menekülni próbáló ukrán állampolgárok jártak szerencsétlenül, ám a holttestek azonosítása még nem járt sikerrel.

A portál megjegyzi, hogy ezzel már 24-re emelkedett a háború kezdete óta a Tiszába veszett ukrajnai hadköteles korú férfiak száma.

Ismételten visszaélésekre derült fény

Ismét botrányba keveredtek a kárpátaljai toborzók: ezúttal a nemzetközi fuvarozók erőszakos mozgósításával vádolják őket.

Kárpátalján a toborzók illegálisan tartják fogva és mozgósítják a nemzetközi fuvarozásban részt vevő sofőröket – közölte a Nemzetközi Gépjárműfuvarozók Ukrajnai Szöbvetsége.

JELENLEG TÖBB OLYAN ESETRŐL IS TUDNI, AMIKOR A JÁRÁSI TOBORZÓKÖZPONT ALKALMAZOTTAI TEHERAUTÓ-SOFŐRÖKET VETTEK ILLEGÁLISAN ŐRIZETBE, MAJD EZT KÖVETŐEN KORLÁTOZTÁK SZABADSÁGUKAT

– tájékoztat a Zakarpattya 24 a Nemzetközi Gépjárműfuvarozók Ukrajnai Szövetségére hivatkozva.

Az egyik ilyen incidens április 24-én Alsóvereckénél (Nyizsnyij Vorotánál) felállított ellenőrzőponton történt, ahol több teherautó-sofőrt vettek őrizetbe, akik tranzitszállítást végeztek Európából Ukrajnába. Erőszakkal a toborzó telephelyére szállították őket, ahol sebtében mozgósították és katonai egységekhez küldték őket katonai szolgálatra.

EZEN AKCIÓK KÖVETKEZTÉBEN A SHAL VÁLLALAT EGYIK, 1983-AS SZÜLETÉSŰ ALKALMAZOTTJA, AKIT MÉG AZNAP AKARATA ELLENÉRE MOZGÓSÍTOTTAK A CSERNYIHIVI RÉGIÓ EGYIK KATONAI EGYSÉGÉHEZ, ÉS ISMERETLEN HELYRE ELSZÁLLÍTOTTAK, ELTŰNT.

A Szövetség leveleket küldött Ukrajna miniszterelnökének és a Kárpátaljai Megyei Közigazgatás vezetőjének.

Videón, ahogy ukrán hadköteles férfiak örömködnek, hogy átszökhettek Romániába

Hadköteles ukránok külföldön már nem kaphatnak útlevelet

(Kárpát Hír nyomán Szent Korona Rádió)