Sárga veszedelem – A kommunista Kínától függ az európai hadiipar

Az EU egyik legfontosabb védelmi vállalkozója, a Saab vezetője arra figyelmeztet, hogy Peking uralja a lövedékekhez szükséges lőpor, valamint a tengeralattjárók és hadihajók számára szükséges fémek előállításához szükséges egyik kulcsfontosságú komponens szállítását

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A kapitalizmus térhódításának köszönhetően az elmúlt évtizedekben Európa azon szerény erejét is elveszítette, melyet a második világháború után még valamennyire birtokolt. A profitorientált cégek, melyek semmilyen szinten nem kötődnek az anyaországukhoz, egyre másra szervezték ki üzemeiket az olcsó munkaerőt kínáló keleti régiókba. Ennek a “zseniális”, profitéhes politikának meg is lett az eredménye: a kocka a visszájára fordult, és a kizsákmányolók hirtelen ráébredtek, immáron ők azok, akik függőségi viszonyba kerültek.

Mint kiderült, ez nem csak az átlag fogyasztási cikkekre vetítve igaz, hanem a hadiiparra is.

Európa ugyanis a lőporgyártás terén szinte teljes egészében Kínára támaszkodik. Vagyis a kontinens biztonságát egy ellenséges, kommunista országtól tette függővé.

Ennek ellensúlyozása érdekében Micael Johansson, a Saab vezérigazgatója egy interjúban felszólította a kormányokat, hogy csökkentsék a környezetvédelmi szabályokat, hogy a vállalatok könnyebben diverzifikálhassák a kritikus katonai alkatrészek ellátási láncát.

A kínaiak jól járnak a háborúval

Kommunista Kína számára óriási üzlet a háború, hiszen egyszerre támogatja az uniós országok fegyverkezését és Putyin hadigépezetét. Nekik – egyelőre – mindegy, csak el tudják adni nyersanyagjaikat.

Ami a lőpor – a lövedékek kilövéséhez használt hajtóanyag – összetevőinek szállítását illeti, a nyugati védelmi cégeknek diverzifikálniuk kell forrásaikat – mondta Johansson.

Bár egyes összetevők átfutási ideje és ára javult, Johansson elmondta, hogy az európai védelmi ipar még mindig “szűk keresztmetszetekkel” szembesül, különösen a “lőpor és a lőpor előállításához szükséges nitrocellulóz” tekintetében.

“Az a kockázat, hogy Kína úgymond megszakítja a nitrocellulóz szállítását, hogy Európában puskaport készítsen, káros lenne”

– figyelmeztet.

Jelenleg tehát a szélsőliberálisok és radikális baloldaliak “zöldpolitikájának” köszönhetően ott tartunk, hogy ha esetleg kitörne egy háború Kína és Tajvan között, akkor az Európai Uniónak döntenie kellene, hogy feladja elveit és semleges marad, vagy pedig lőszer nélkül vonul hadba.

A kínai hamis méz teszi tönkre a magyar méhészetet, de nem tesznek semmit ellene

BM: Nem lesznek intézkedési jogkörei a Magyarországon szolgáló kínai rendőröknek

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)