A török kulturális minisztérium nyíltan elhatárolódott az LMBTQP-propagandát terjesztő filmfesztiváltól

A török kulturális minisztérium nem kér az LMBTQP-propaganda terjesztéséből. Érthető módon elhatárolódtak az Isztambuli Filmfesztivál mögül, miután megtudták, hogy a fesztiválon aberráltakról szóló filmeket is bemutatnak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Isztambuli Filmfesztivált 1982 óta rendezik meg, idén azonban a török kulturális minisztérium levetette a logóját a fesztivál anyagairól, mert queer tematikájú filmeket is bemutatnak.

Az újságok és internetezők hetek óta tiltakoznak az ellen, hogy a minisztérium olyan fesztivált támogasson, ahol LMBTQP propaganda folyik.

A kormánypárti Yeni Şafak újság kiválogatta a fesztivál programjából az LMBTQP témájú filmeket, például a All Shall Be Well című leszbikus drámát, hiszen ezekkel a filmekkel az Isztambuli Kultúráért és Művészetért Alapítvány által szervezett fesztivál normalizálni akarja az LMBTQP-lobbit.

Melih Gökçek, Ankara korábbi polgármestere az ellen szólalt fel, hogy Ekrem İmamoğlu isztambuli polgármester ne próbáljon meg “LMBT-t csinálni a gyerekekből”, hiszen ha hagyja, hogy a filmfesztivál queer témájú filmeket is bemutasson, azzal a gyermekmegrontást is támogatja.

A filmfesztivált szervező alapítvány szerint csak annyi történt, hogy azelőtt tették ki a logót a weboldalra, hogy a minisztérium formálisan biztosította volna őket a támogatásukról a kérvény beadását követően, és a törvény szerint amíg a folyamat le nem zárul, nem szerepelhet a logó a fesztivál anyagain. Ugyanakkor a filmfesztivál már javában zajlik és április 28-én véget is ér.

Az Isztambuli Filmfesztivál queer filmeket bemutató szekciója egyébként nem új, több mint egy évtizede létezik. Az utóbbi években azonban Törökországban szerencsére egyre hangosabb az LMBTQP közösség elleni tiltakozás. A TRT World állami televíziócsatorna például ismeretterjesztő sorozatot készít, mely az LMBTQP-propaganda negatív hatásaira hívja fel a figyelmet.

A kulturális minisztérium egyébként nemrég jogosan, kamatostól követelte vissza az Emin Alper Kurak Günler című filmjéhez adott finanszírozást, mert a történetben szerepel egy aberrált párkapcsolat is.

Ismét az LMBTQP devianciákat támogatják a svéd törvényhozásban

Ifjúsági LMBTQP vezetőket gyanúsítanak fiatalok szexuális kizsákmányolásával

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)