A sötétzöldpolitika jegyében ismételten a húsfogyasztókat büntetné Németország

Hand mit Geldscheinen vor einer Fleischtheke Symbolfoto für die Verteuerung von Fleisch *** Hand with Banknotes before a Meat counter Symbol photo for the Price increase from Meat 1028901794

A helyben előállított hústermékek adóját növelné a német kormány, hogy a húsfogyasztókat büntesse, persze közben az óriási ökológiai lábnyommal rendelkező vegán kedvencek mint például az avokádó ömlik az országba. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A német gazdák és hústermelők hamarosan megérezhetik egy újabb kormánydöntés súlyát, amely a sötétzöldpolitika és az éghajlatváltozás nevében a húsfogyasztást bünteti – írja a The European Conservative hírportál. Mint felhívják rá a figyelmet, a német a mezőgazdasági tanácsadó testület, a Zukunftskommission Landwirtschaft (ZKL) azt javasolja, hogy a hústermékekre kivetett hozzáadottérték-adót 7 százalékról 19 százalékra emeljék, ami jelentős plusz terhet jelentene a fogyasztóknak és így a hústermelőknek is.

A hústermékekre kivetett magasabb adóra azért van szükség, hogy csökkentsük az élelmiszeripar környezetre gyakorolt hatását és növeljük az állatok jólétét

– közölte a kormány által összehívott csoport, amely a mezőgazdasági ágazat, a kiskereskedelmi vállalkozások, valamint a fogyasztó- és állatvédő csoportok képviselőiből áll.

Cem Özdemir zöldpárti mezőgazdasági miniszter üdvözölte a javaslatot. A Bild című napilap szerint ő már régóta támogatja a hús árának emelését az állattenyésztés jobb feltételeinek finanszírozása érdekében. Özdemir ugyanakkor a gyümölcsök és zöldségek áfáját nullára akarja csökkenteni, „egészségfejlesztő hatás” szándékával.

A Német Gazdaszövetség (DBV) lobbicsoportja ugyanakkor elutasította a steakek, kolbászok, sonkák és más hústermékek adójának emelését, mondván az állattenyésztés feltételeinek javítására szánt pénzt közvetlenül az állami költségvetésből kellene előteremteni. „Emellett biztosítani kell, hogy a gazdák megkapják a szükséges támogatást” – mondta Joachim Rukwied, a DBV vezetője.

A sötétzöld őrület elérte a magyar “nemzeti oldalt” is?

Sötétzöld politika vs. jobboldali környezetvédelem

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)