Ukrán nő hamisított papírokat a migránsoknak

Lengyelországban állított elő hamis okmányokat egy ukrán nő a migránsok számára… 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A lengyel hatóságok január óta figyelték azt az ukrán nőt, aki egy gdanski bérelt lakásban különböző okmányokat hamisított illegális migránsoknak.

„A hamisítványok sorában tartózkodási kártyák, lengyel és külföldi személyi igazolványok, jogosítványok, útlevelek, vízumok és különböző más dokumentumok szerepelnek, amelyeket papíron a regionális prefektusok, társadalombiztosítási intézmények, munkáltatók, egészségügyi szakemberek és biztosítótársaságok állítottak ki”

– mondta Tadeusz Gruchala, a határőrség helyi sajtószóvivője.

Gruchała megjegyezte, hogy a határőrök az ilyen dokumentumok előállításához szükséges eszközöket is megtalálták a különböző tisztviselők és szakemberek által használt irodai pecsétek formájában. Mint kiderült, voltak kész dokumentumcsomagok is, amelyeket a világ minden táján található címzetteknek való szállításra készítettek elő. Kutatásuk során olyan felszereléseket is találtak, mint laptopok, mobiltelefonok, nyomtatók, vágószerszámok és fotólámpák. A rajtaütés egy iraki férfi esete után történt, aki hamis román okmányokkal – útlevéllel, személyi igazolvánnyal és jogosítvánnyal – próbált meg átjutni a határon.

A feketepiacon az egyes okmányok akár több ezer euróba is kerülhetnek, a hamisítás típusától és mértékétől függően.

Amikor letartóztatták az ukrán nőt, aki része egy hálózatnak, a nyomozók több mint 2750 darab kész okmányt találtak, amelyek feketepiaci értéke a becslések szerint meghaladja a 3 millió eurót. Ha elítélik a nőt, akár öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

“A migránsok nem bűnözők” – hirdette a néger, majd, miután mégsem deportálták, megerőszakolt egy 15 éves lányt

Migráns késelt Franciaországban

(V4NA nyomán Szent Korona Rádió)