Erdogan török elnök a Hamász Politikai Irodájának vezetőit fogadta Isztambulban

Iszmáíl Hanija és Recep Tayyip Erdogan Isztanbulban

Recep Tayyip Erdogan török elnök és Iszmáíl Hanija, az Iszlám Ellenállási Mozgalom (Hamász) Politikai Irodájának vezetője ma megbeszélést folytatott Isztambulban. A találkozón jelen volt több magas beosztású török és palesztin politikus, köztük Háled Masal, a Politikai Iroda 1996-2017 közötti vezetője, illetve Hakan Fidan török külügyminiszter. Jiszráél Katz izraeli külügyminiszter (Budapest közeljövőbeli díszvendége) így reagált az Erdogan-Hanija találkozóra: „Erdogan, szégyelld magad!”

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Reuters jelentése szerint az isztambuli Dolmabahce Palota elnöki irodájában megtartott Erdogan-Hanija találkozón elsősorban a Gázai övezetbeli tűzszünetről, illetve az izraeli agressziót elszenvedő palesztin polgári lakosságnak szánt humanitárius segélyek eljuttatásának lehetőségeiről tárgyalt. A török elnök a találkozón kijelentette: „Eljön az a nap, amikor Izraelnek meg kell fizetni az árat a palesztinok ellen elkövetett minden gaztettéért.”

A mai isztambuli találkozó azért is bír különös jelentőséggel, mert hírek szerint az utóbbi időben igen megromlott a viszony Katar és az általa befogadott Hamász Politikai Irodája között. A Wall Street Journal mai számában azt írja, hogy a Hamász Iszmáíl Hanija vezette Politikai Irodája elhagyni készül (vagy kényszerül – H. J.) Katart, s már meg is kezdte a tárgyalásokat egyes arab országokkal, így az Ománi Szultánsággal a Politikai Iroda átköltöztetésének lehetőségéről. De nem elképzelhetetlen az sem, hogy az új befogadó ország nem egy arab ország, hanem Törökország lesz.

Jiszráél Katz (Likud), szélsőséges nézeteiről ismert izraeli külügyminiszter nem sokkal ezelőtt reagált Erdogan török elnök és az Iszmáíl Hanija vezette palesztin küldöttség isztanbuli megbeszélésére. Katz héber, és hogy a goj is megértse, török nyelvű posztot tett ki az X-, (korábban Twitter) oldalára. Katz kitette az Erdogan és Hanija mai isztanbuli találkozójáról készült fényképet, s alája „diplomatikus” megfogalmazásban a következőt írta:

A Muszlim Testvérek Szövetsége: Nemi erőszak, gyilkosság, holtestek meggyalázása és csecsemők elégetése. Erdogan, szégyelld magad!

Az izraeli külügyminiszter török nyelvű üzenete Erdogannak

Megjegyezzük, hogy az izraeli csecsemők lefejezésének és elégetésének izraeli részről történt alaptalan állításért Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök hivatala még a Gázai övezetbeli háború kezdetén bocsánatot kért Joe Biden amerikai elnök hivatalától, miután kiderült, hogy nem bizonyítható hazugságról van szó.

Erdogán: kizárólag Netanjahu és kormánya a felelős az eszkalációért

Erdogan: Izrael terrorállam, az izraeli telepesek terroristák

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)