Nekik tényleg bármit lehet? – Egy ENSZ szervezet munkatársait kínozták meg a cionisták

Az UNRWA jelentése szerint az izraeli hatóságok megalázó módon bántak az őrizetbe vett munkatársaikkal, többüket kényszerítették, hogy vetkőzzenek meztelenre és meg is verték őket. Az UNRWA panaszt tett, de választ még nem kapott.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az UNRWA kedden ismertetett jelentése szerint a részben szolgálatteljesítés közben őrizetbe vett munkatársaikkal az izraeli erők ugyanolyan megalázó módon bántak, mint más fogvatartottakkal, így például többeket kényszerítettek arra, hogy meztelenre vetkőzzenek. Többeket súlyosan megvertek, és voltak, akik arról számoltak be, hogy vízbefullasztásos vallatáshoz hasonló bánásmódnak tették ki őket, illetve nemi erőszakkal és elektromos árammal történő kínzással is fenyegették.

“Az UNRWA hivatalos panaszt tett az izraeli hatóságoknál az ügynökség munkatársaival izraeli fogdákban előfordult bánásmódról érkezett jelentések miatt”

– közölte a szervezet, hozzátéve, hogy mindeddig nem kapott semmiféle választ panaszára.

Az izraeli hadsereg azt állítja, hogy az izraeli és a nemzetközi törvényekkel összhangban jár el az őrizetbe vett személyekkel, ellátja őket élelemmel, ivóvízzel, orvosságokkal és megfelelő ruházattal is.

Vedant Patel helyettes amerikai külügyi szóvivő szerdán azt mondta, hogy az Egyesült Államokat mélyen aggasztják az értesülések, és teljes körű vizsgálatot és az elkövetők felelősségre vonását szorgalmazza az ügyben Izraeltől.

A Palesztin Bebörtönzöttek Egyesülete jogvédő csoport szerint Izrael nem akarja közzétenni az utóbbi fél évben a Gázai övezetben őrizetbe vett személyek számát, sem pedig azt, hogy az érintetteket hol tartják fogva.

Az UNRWA április 4-ével bezárólag 1506 ilyen személy elengedését dokumentálta Kerem Salom-i határátkelőnél, akik között 43 gyermek és 84 nő is volt.

Izrael légicsapást mért egy gázai menekülttáborra, sokan meghaltak, köztük gyerekek

Magasabbra kellett emelni Izrael miatt hazánkban a terrorkészültséget

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)