Izrael légicsapást mért egy gázai menekülttáborra, sokan meghaltak, köztük gyerekek

A Gáza középső részén található Al-Maghazi menekülttáborra csapást mért kedden az izraeli hadsereg, többen – köztük gyermekek – életüket vesztették a támadásban. A Deir el-Balah városban található al-Aksza kórház sürgősségi osztálya zsúfolásig megtelt a sérültekkel, akik közt szintén sok a kiskorú.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Legalább 13 ember, köztük hét gyermek meghalt és több mint 25 megsebesült, miután kedden Izrael csapást mért a Gáza középső részén található Al-Maghazi menekülttáborra – írja a CNN a Deir el-Balah városban lévő al-Aksza kórház tisztviselőire hivatkozva.

Az amerikai hírcsatorna forrásától, Nihad Owdetallahtól, a tábor egyik lakójától megszerzett videón több áldozat látható a földön szétszóródva, köztük gyerekek is. Emberek tucatjai rohangálnak pánikban, sikoltoznak, és megpróbálják megszámolni és elcipelni a holttesteket.

Azonnal odamentem, hogy megnézzem, mi történt, és holttesteket találtam a földre dobva. Az emberek sikoltoznak, a gyerekek sikoltoznak. Gyerekek haltak meg a földön. Csak csocsóztak, és mártírhalált haltak

– fogalmazott Owdetallah, aki elmondta, hogy kedden helyi idő szerint 15:40 körül robbanást hallott tőle körülbelül 30-40 méterre.

Gázai övezet középső részén található al-Aksza kórházban készített felvételeken áldozatok és a sérültek láthatók, miközben a sürgősségi osztály zsúfolásig megtelik betegekkel, köztük több sebesült gyermekkel. A családtagok tolonganak szeretteik holttestei felett, a családok megpróbálják azonosítani szeretteiket az elhunytak között.

Semmi közük senkihez! Civilek. Könyörülj rajtunk. Önök gyermekeket ölnek. Nem hadsereget vagy harcosokat, olyan gyerekeket, akik békésen játszottak az utcán

– mondta egy férfi a kórházban készült felvételen.

Az Al Jazeera információi szerint a támadásoknak összesen tizennyolc áldozata van: tizenegy ember – köztük gyerekek – a Gáza középső részén található Maghazi menekülttábor elleni izraeli légitámadás áldozata lett, hét ember – köztük négy gyermek – pedig egy másik izraeli repülőgépes csapásban vesztette életét, amely a rafahi Yabna menekülttábor egyik épülete ellen irányult.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)