Nyugati agybaj: A német parlament elfogadta a jogi nem megváltoztatását egyszerűsítő törvényt

Majdnem egy évig zajlott a vita, de most a német parlament elfogadta azt az elmebeteg törvényjavaslatot, amely alapján mindenki bemondásra módosíthatja a nevét és a jogi nemét, a mentális betegsége alapján.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az új törvény augusztustól lép érvénybe, és a több mint negyvenéves, 1980 óta létező „Transzszexuális törvényt” (Transsexuellengesetz) váltja fel. A jelenleg érvényben lévő törvény ugyanis megköveteli, hogy a transznemű emberek két szakértőtől csatoljanak véleményt, amely szerint „nagy a valószínűsége”, hogy nem fogják meggondolni magukat a nemük jogi megváltoztatása után.

Németország korábban már érvénytelenítette a törvény azon részét, amely nemi megerősítő műtéthez kötötte a jogi nem megváltoztatását.

Az új törvény értelmében a transznemű és nembináris elmebetegségben szenvedő emberek az anyakönyvi hivatalban egy egyszerű nyilatkozattal megváltoztathatják a nemük megjelölését és a keresztnevüket. Nem lesz szükség szakértői véleményekre vagy orvosi igazolásra. A kérelmező többféle megjelölés közül választhat – férfi, nő vagy „egyéb” -, de úgy is dönthet, hogy egyáltalán nem jelöl meg nemet.

Kiskorúak esetében az eljáráshoz szülői beleegyezés szükséges, ennek hiányában a kiskorú családügyi bíróságon is kérvényezheti a szülői döntés felülbírálását.

A Szövetségi Családügyi, Idősügyi, Nőügyi és Ifjúsági Minisztérium 2017-es jelentése szerint a kérelmezők elmondták, hogy a jelenlegi törvényben megjelölt szakértői jelentések megszerzéséhez a gyermekkorukból és szexuális múltjukból származó lényegtelen részleteket kellett felfedniük, és még fizikai vizsgálatoknak is alá kellett vetniük magukat. A minisztérium megállapította, hogy a jogi eljárás akár 20 hónapig is eltarthat, és átlagosan 1868 euróba (kb. 736 000 forintba) kerül.

A németországi Zöld Párthoz is elérnek a Hammerbande szálai

Legalizálták a marihuánát Németországban

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)