Chipsre cserélte a szentostyát a vallásgyalázó olasz cég

Az Amica Chips, saját termékére cserélte ki a Krisztus testévé váló ostyát reklámfilmjében, amivel meggyalázta az áldozás szentségét. A vallásellenes lépés miatt jogosan háborodtak fel nem csak az olasz, de a világ katolikusai.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Jogos felháborodást keltett Olaszországban egy reklám, melyben apácák ostya helyett chipset esznek áldozáskor.

Egy olasz katolikus szervezet szerint is Istenkáromlásnak minősül és ezért

Le kellene venni a műsorról azt a burgonyachips-reklámot, amelyben apácák a ropogós rágcsálnivalókkal áldoznak.

Az Amica Chips reklámfilmjében fiatal apácák egy kolostorban a Krisztus testét szimbolizáló szent ostya helyett burgonyachipszet kapnak, egy apátnőről pedig kiderül, hogy ő volt az, aki az áldozó ostyát chipsre cserélte.

Giovanni Baggio, az olasz rádiót és televíziót felügyelő AIART katolikus csoport vezetője Istenkáromlásnak nevezte a reklámot. Egy nyilatkozatában Baggio azt mondta, hogy a 30 másodperces reklám felháborító, és hogy „sérti gyakorló katolikusok millióinak érzékenységét azzal, hogy elbagatellizálja a burgonyachips és a megszentelt tárgy közötti jelentős különbséget”.

Az Avvenire című katolikus újság szintén bírálta a reklámot: „Krisztust burgonyachipsszé alacsonyították le. Lealacsonyítottá és becsméreltté vált, mint 2000 évvel ezelőtt”.

Az olasz reklámszabályozó hatóság, az IAP bejelentette, hogy a reklámot le kell venni a műsorról. Az Amica Chipsnek hét napja van arra, hogy fellebbezzen a döntés ellen. A végzés sajnos nem vonatkozik az online megjelenésekre.

A közösségi média felhasználói is elborzadva reagáltak a reklámra.

Ez istenkáromlás!

– írta egy Instagram-felhasználó.

Egy másik pedig azt írta: „Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! Istennel nem lehet játszani. Olasz barátaimnak azt javaslom, hogy teljesen bojkottálják ezt a céget”.

Valaki szerint az Amica Chips „megsértette a világ összes katolikusát”, és volt olyan felhasználó is, aki a tisztelet nagyon súlyos hiányával vádolta a céget.

Világszerte nőtt a keresztényüldözések száma a tavalyi évben

Frissítés: Elfogták a rongálót – Másodszor is keresztényellenes vandalizmus áldozata lett a dunavecsei Szűz Mária szobor

(Index – nyomán Szent Korona Rádió)