Frissítés: Elfogták a rongálót – Másodszor is keresztényellenes vandalizmus áldozata lett a dunavecsei Szűz Mária szobor

A nemrégiben megrongált dunavecsei Szűz Mária szobrot felújították és január 1-jén tartották volna az avatóját, azonban a szobor ismételten vallásgyalázás áldozatává vált.

Elmarad a január 1-jére meghirdetett dunavecsei szoborszentelés, mert éjjel valaki szétverte a Mária-szobor fejét. „Nehéz szavakat találni, a szívünk szakad meg, és nem értjük miért történt mindez” – írják a Dunavecsei Római Katolikus Egyházközség Facebook-oldalán.

Az ismeretlen elkövető szerintük előre megfontolt szándékkal esett neki a szobornak hajnali fél négykor. Előbb letörte a szobor fejét, majd meg is taposta azt.

A Béke Királynője szobrot először május 6-án szentelték fel. Alig két héttel később azonban már összetörte valaki. A rendőrség rongálás miatt indított nyomozást az ügyben, az egyházközség pedig adományokból kamerát helyezett el, és új Mária-szobrot vásárolt.

Szoborszentelés helyett így gyertyagyújtást tartanak január 1-jén Dunavecsén, 15 óra 30 perckor.

Frissítés : Elfogták a rongálót, kiderült hogy egy román férfi volt

A férfi már másodszor rongálta meg a vallási alkotást.

Őrizetbe vették a dunavecsei Szűzanya-szobor megrongálóját – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu-n.

Azt írták, a rongálással

egy dunavecsei román férfit gyanúsítanak, akit otthonában fogtak el.

A tájékoztatás szerint a férfi a város egyik körfogalmánál megrongálta a Medjugorjei Szűzanya-szobrot. Több alkalommal megütötte a fejrésznél az alkotást, emiatt a szobor feje letört.

Az elkövető elfogásáért nyomozócsoport alakult. A térfigyelő kamerák felvételein a nyomozók látták, hogy a rongálást egy férfi követte el, és a testalkatán kívül a hozzávetőleges magasságát is megállapították.

Ezután a település valamennyi kamerafelvételét ellenőrizték a rendőrök. A férfiról készült videókat a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon dolgozók és a város polgárőrei is megnézték, hátha e minimális információk alapján nyomra bukkannak.

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)