EU-s alapjoggá akarják tenni a magzatgyilkosságot

Megint a legkisebbek jogait tiporják a “haladó” politikusok. Miután Franciaország alkotmányba foglalta az abortuszhoz való szabadságjogot, az Európai Parlament is rögzítené azt Alapjogi Chartájában.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Európai Parlament tagjai hamarosan szavazni fognak arról, hogy az abortuszhoz “való jogot” rögzítsék az Európai Unió Alapjogi Chartájában. Izabela Kloc, a Jog és Igazságosság (PiS) lengyel párt európai parlamenti képviselője a wPolityce portálnak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy a közelgő plenáris ülésen az abortuszhoz való korlátlan hozzáférés támogatói megpróbálják majd maximalizálni jelenlegi előnyüket. Mint a képviselő rámutatott, Brüsszel korlátozni próbálja a kérdés nemzeti szintű szabályozását, ami egy újabb nagyon veszélyes támadás a tagállamok szuverenitása ellen – hívja fel a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.

“Bár az élethez való jog védelmezői, akik közé én is tartozom, nagyon aktívak voltak a parlamenti viták során, a törvényhozásban az abortuszlobbi van többségben. Arra fognak törekedni, hogy a jogról alkotott szélsőségesen liberális elképzelésüket minden tagállamra ráerőltessék. Csak annyit tennék hozzá, hogy ez az elképzelés alapvetően antihumanista és nőellenes”

– fogalmazott a politikus. Hozzátette, hogy ha az abortuszhoz való jogot beillesztik az Alapjogi Chartába, az Brüsszelből kiindulva növelni fogja a lengyel törvényhozókra nehezedő nyomást, és alibit ad a jelenlegi kormánykoalíciónak, hogy olyan törvényeket hozzon, amelyek ellentmondanak az alkotmánynak és a törvényhozási hagyományoknak.

Margarita de la Pisa Carrión spanyol EP-képviselő is az élet védelmében szólalt fel a legutóbbi európai parlamenti vitán. Akkor arról beszélt, hogy mindannyian az emberi család tagjaiként lettünk megteremtve és a létünk nem attól függ, hogy mások elfogadják-e vagy sem.

“Tekintettel a terhesség fontosságára, nekünk, nőknek támogatásra, információra és gyengédségre van szükségünk, mert amikor tehetetlenséggel vagy nehézségekkel szembesülünk, az abortusz javaslata nem teszi lehetővé a valóban szabad és tájékozott döntést. Segítsünk a nőknek megoldani azokat a körülményeket, amelyek e drámai döntéshez vezették őket: szegénység, magány, a munkahelyük elvesztésének kockázata, félelem attól, hogy nem fogadják el őket, vagy elveszítik szabadságukat”

– mondta a vitán a spanyol politikus.

“Azt nem mondták, hogy látni fogom a halott babámat!” – az abortusz valódi arca

Trump sem zárkózna el az abortusz engedélyezésétől, ha elnök lenne

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)