Franciaország alkotmányba foglalta az abortuszhoz való szabadságjogot

A mai napon Franciaország újabb mélypontot ért el történelmében, ugyanis alkotmányba foglalták a magzatgyilkossághoz való jogot.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A francia parlament mindkét házának törvényhozói 780-72 arányban szavaztak az intézkedés mellett, és ezzel könnyedén megszerezték a francia alkotmány módosításához szükséges háromötödös többséget.

A Párizstól délnyugatra fekvő Versailles-i kastélyban tartott hétfői szavazás a törvényhozás utolsó lépése volt. A francia szenátus és a nemzetgyűlés az év elején elsöprő többséggel hagyta jóvá a gyilkosság alkotmányba foglalását.

A módosítás kimondja, hogy Franciaországban “garantált szabadság” van az abortuszra. Egyes lobbi csoportok és törvényhozók ezzel sem elégedtek azonban meg, erősebb megfogalmazást kértek, miszerint az abortuszt kifejezetten “jognak” nevezzék.

A szavazást követően, a magzatgyilkosságot megünnepelendő az Eiffel-tornyot az “én testem, az én döntésem” felirat világította meg.

Gabriel Attal buzeráns miniszterelnök a szavazás előtt azt mondta, hogy a törvényhozóknak “erkölcsi adóssága” van azokkal a nőkkel szemben, akik a múltban illegális abortuszokat voltak kénytelenek elviselni. A gyermekek felé törlesztendő erkölcsi adóssággal persze nem törődött…

Emmanuel Macron francia elnök közölte, hogy a kormány pénteken, a nők jogainak nemzetközi napján ünnepélyes ceremóniát tart a törvénymódosítás elfogadása alkalmából.

Abortuszpárti feministát állít példaként a gyermekek elé a McDonald’s

Az ördög szócsöve lett Demi Lovato? „Abortusz-himnuszt” írt az életellenes propagandának

(CNN nyomán Szent Korona Rádió)