Tomboló sovinizmus: “Külföldi ügynöknek” minősíthetnek minden magyar szervezetet Felvidéken

Nem kizárt, hogy Robert Fico is támogatni fogja ezt az új törvénytervezetet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Már a következő, április 16-án kezdődő ülésén napirendre kerül a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) által benyújtott törvénytervezet, amely „külföldi ügynökké”, pontosabban „külföldi támogatásban részesülő szervezet” – „organizácia so zahraničnou podporou” – megjelölést írná elő azoknak a civil szervezeteknek, amelyek egy évben 5000 eurónál nagyobb külföldi támogatásban részesülnek – írja a Paraméter.

Az SNS javaslatát valószínűleg a Robert Fico vezette Smer és a Peter Pellegrini vezette Hlas is támogatni fogja.

Amelyik szervezet nem tesz eleget ennek a szabálynak, arra 5000 eurós bírságot szabhatnak ki. A javaslatot négy SNS-es képviselő – nyújtotta be, de várhatóan megkapja a koalíció támogatását.

A lap arról is tájékoztatott, hogy a javaslatról a Robert Fico, Peter Pellegrini és Andrej Danko alkotta koalíciós tanács még tárgyalni fognak, várhatóan a jövő héten. Robert Fico miniszterelnök már beszélt arról, hogy a következő parlamenti ülésen sok fontos törvényjavaslat kerül napirendre.

Feltételezhető azonban, hogy a koalícióban örömmel fogadják majd a nemzetiek javaslatát, Robert Fico ugyanis már tavaly beszélt egy „ügynöktörvényről”.

„A törvény azt mondja majd, ha a Szlovákia területén működő civil szervezet külföldi finanszírozásban részesül, külföldi ügynök megjelölést kell viselnie” – mondta tavaly novemberben Fico.

Az SNS-es képviselők most feltehetően ezt a tervezetet nyújtották be.

Kiélezett küzdelmet hozott a felvidéki államfőválasztás első fordulója

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)