Rétvári Bence nem talál kivetnivalót a kommunista megemlékezőkben

Néhány héttel ezelőtt az újpesti Tanácsköztársaság-emlékmű kapcsán is futottunk néhány kört, ahogy azt sem szerettük volna hagyni, hogy április 4-ről szóljon az ének. A magát jobboldalinak nevező Fidesz-KDNP kormány azonban mindkét esetben másképpen gondolta – írta meg a Magyar Jelen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Április első csütörtökjén a Fiumei sírkertben emlékezett a magát Munkásőr Emléktársaságnak nevező gittegylet, valamint az előbbinél is jelentéktelenebb Magyar Antifasiszta Liga, a Marx Károly Társaság és a Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete hazánk szovjet megszállásáról, melyet a felsorolt szerencsétlenek szervezetek felszabadításnak neveznek. Tehették ebben az esetben is, a Fidesz-KDNP kétharmaddal rendelkező melegkonzervatív kormánya ugyanis hagyta nekik. Megint.

Sőt, mint azt Rétvári Bence, a belügyminisztérium államtitkára is kifejtette, a rendőrséghez hasonlóan nem lát tiltó okot a megemlékezésekkel szemben.

Emésszük a gondolatokat a magát jobboldalinak nevező kormány egyik államtitkárától, aztán nézzük végig a megemlékezésről készült fénykép felvételeket.

Ezek azok a képek, amelyekben Rétvári Bence sem talál kivetnivalót

A bevezető után most már tényleg jöhetnek a Fiumei úti sírkertben tartott megemlékezés képei az Ellenforradalom 1956 nevű Facebook-oldalról. Munkásőr egyenruha és vörös csillag. Ezeket a fotókat vessük össze a médiahisztivel, amely a Kitörés túrát szokta övezni a kétségtelenül jelen lévő korhű egyenruhák miatt. A képlet persze roppant egyszerű:

a Fidesznek szüksége van a kádári nosztalgiában élő szavazókra, ezért aztán nem tiltja a kommunisták megemlékezéseit.

Tulajdonképpen így ér össze a melegkonzervatív fideszes kormánytöbbség a négyigenes népszavazással feloszlatott, mégis a mai napig röhejes, de tevékenységet kifejtő munkásőrséggel. Minden másra ott vannak a fotók és jelképek, melyek a Fidesz-KDNP 14 esztendős kétharmada szerint rendben vannak.

A kommunista megemlékezés képei

Rétvári Bence KDNP-s politikus nem talál kivetni valót a képen. Na és Ön?

Rétvári Bence, a rendőrség és a a miniszterelnök alá tartozó Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) sem lát a képen tiltásra okot adó jelképet, szimbólumot. Szerintük tehát minden rendben volt.

A megszálló szovjetek betörését ünnepli a Munkásőr Emléktásaság

A kommunistáknak szabad: törvénytelen megemlékezés készül ismét Budapesten

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)