A megszálló szovjetek betörését ünnepli a Munkásőr Emléktásaság

A kommunisták a közösségi oldalukon hirdették meg, hogy április 4-én a megszálló szovjet csapatokat ünneplik, azok betörésének 79. évfordulóján, a Fiumei úti sírkertben. Ami még felháborítóbb az egészben, hogy a Fidesz szerint is teljesen rendben van a nőket erőszakoló, magyar férfiakat gulagokba szállító terrort ünnepelni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Koszorúzási ünnepséget tartunk Április 4-én, hazánk felszabadulásának 79. évfordulóján” – írja Facebook-oldalán a Munkásőr Emléktársaság.

A bejegyzésből kiderül, hogy a nyíltan kommunista eszméket valló szervezet rendezvényére

Budapesten, a Fiumei úti sírkert szovjet parcellájánál kerül sor április 4-én csütörtökön, 11 óra 30 perckor.

“Tisztelettel várjuk elvtársainkat és mindazokat, akik hazánk felszabadulására kívánnak emlékezni” – zárul a Munkásőr Emléktársaság Facebook-posztja.

Nem felszabadulás, megszállás

A rendszerváltás óta történészi és társadalmi konszenzus van arról, hogy az 1944-45-ben Magyarország területére benyomuló szovjet hadsereg nem felszabadította, hanem megszállta az országot. A szovjetek százezres nagyságrendben erőszakolták meg a nőket, több mint százezer honfitársunkat hurcolták el a Szovjetunió területén fekvő kényszermunkatáborokba, valamint aktívan hozzájárultak ahhoz, hogy a magyarországi kommunisták illegális módon átvegyék a hatalmat 1947-ben, és meg is tartsák azt egészen 1989-ig.

Erről szól tehát 1945. április 4-e, ezt ünnepli a Munkásőr Emléktársaság.

Ki engedélyezte?

Felmerül a kérdés, hogyan lehetséges az, hogy a rendszerváltás után harmincöt évvel legális módon lehet ünnepelni egy olyan eseményt, melynek következtében több millió magyar honfitársunk szenvedett atrocitást – végezték ki, hurcolták el, nyomorították meg, tették pokollá a mindennapjait?

A Fiumei úti sírkert fenntartója és vagyonkezelője 2016-tól a miniszterelnök alá tartozó Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI),

ettől a szervtől kell engedélyt kérni, ha bárki a temető területén szeretne megemlékezést tartani.

A Magyar Jelen e-mailben kereste a NÖRI-t, hogy miért engedélyezte a kommunista Munkásőr Emléktársaság április 4-i “ünnepségét”, amire még nem érkezett válasz.

Korábban a Tanácsköztársaságról is megemlékezhettek a kommunisták

Ugyanez a Munkásőr Emléktársaság március 17-én Újpesten a közterületen álló Tanácsköztársaság-emlékműnél (melynek eltávolítására annak ellenére sem került még sor, hogy 2015-ben erről jogerős határozatot hozott a IV. kerületi önkormányzat) ünnepelte a Tanácsköztársaság kikiáltásának 105. évfordulóját.

A rendezvény engedélyezése kapcsán a rendőrség akkor azt írta a Magyar Jelennek:

“A Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvényben nevesített tiltó ok hiányában a gyűlést tudomásul vette.”

A hivatkozott törvény egyébként a nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek áldozatai emlékének védelméről szól, a hatóságok azonban kizárólag az ún. szélsőjobboldal rendezvényeire, elsősorban a Becsület Napjára alkalmazzák azt, szélsőbaloldali megmozdulásokra soha – kimerítve ezzel a kettős mérce fogalmát.

Rétvári szerint is rendben vannak a kommunista megemlékezések

A kormánypárti politikus a több száz ártatlan magyar ember halálát okozó Tanácsköztársaságot éltető rendezvényről azt írta:

“A bejelentés kapcsán nem merült fel olyan tény vagy adat, amely a Gytv-ben meghatározott tiltó ok alkalmazását lehetővé tette volna, ezért a gyűlés megrendezését a rendőrség tudomásul vette.”

Kabaréba illett a kommunisták idei megemlékezése a Tanácsköztársaságról

Ausztria nem tanult a múlt példájából – Egyre népszerűbb az országban a kommunista párt

Őskövület és a korszerűség találkozása: Munkáspárt a TikTokon

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)