Meloni szerint kontraproduktív amit az olasz baloldal folytat Salissal kapcsolatban

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal a Magyarországon fogva tartott antifasiszta elítélt, Ilaria Salis szabadon engedéséért folytatott politikai kampányát Giorgia Meloni miniszterelnök az RAI1-nek adott televíziós interjúban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

„Mi nem vagyunk hozzászokva, de ezt a bánásmódot Magyarországon nem kizárólag Ilaria Salisnak tartják fenn, Magyarországon ez mindenkire érvényes, ahogy számos más nyugati országban is gyakorlatnak számít” – mondta az olasz kormányfő a csütörtök esti interjúban arra reagálva, hogy Ilaria Salis antifasiszta aktivistát bilincsben vezették a bíróság elé.

Giorgia Meloni úgy vélte, felesleges hangoztatni a bíróságok önállóságát, „ha az olasz parlament tagjai azt sürgetik, hogy az olasz kormány avatkozzon be a magyar kormánynál annak meghatározására, hogy mi történjen Ilaria Salis tárgyalásán”.

Kifejtette: a jogállam és a bíróság önállósága mindenhol létezik Európában, és ami egy európai állampolgárral történik, aki nem annak a tagállamnak az állampolgára, ahol jogi eljárás zajlik vele szemben, „azt a jogi szervek intézik el, nem a kormányok egymás között”.

Giorgia Meloni az olasz baloldal által Ilaria Salisért indított politikai kampányát kontraproduktívnak nevezte.

„Csendben kell tenni, mert ha rágalmazod a veled szemben álló tárgyalópartnert, nehezen tudsz  valamit elérni”  – mondta Giorgia Meloni.

Nem lesz EP képviselő az antifa terroristából

(Index nyomán Szent Korona Rádió)