Így rabolják ki az alvó utasokat az érdi cigányok

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik kíméletlenül rabolták ki áldozataikat az érdi vasútállomáson és kiskereskedelmi egységekben. A vádirat szerint a gyanúsítottak több mint 200.000 forint értékű mobiltelefont loptak el egy alvó utastól az állomáson, emellett pedig több száz ezer forint értékben zsákmányoltak meg drogériákból és élelmiszerboltokból.

Adód 1%-ával Te is tudsz harcolni a Kitörés Hőseinek méltó emlékéért
Támogasd a HVIM-t! 
A szervezet eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldheted el!
Adószám: 18218082-1-07

Az eset július 7-én történt az egyik érdi vasútállomáson, ahol az elkövetők kiszemelték áldozatukat, egy alvó férfit. Amikor biztosak voltak benne, hogy az illető mélyen alszik, a nő hozzálátott a cselekedethez, míg társa figyelt. A módszer hatásosnak bizonyult, és az elkövetők a sértetlen áldozat hátizsákjából elvitték a mobiltelefont.

Emellett a vádlottak számos alkalommal támadtak kiskereskedelmi egységekre is. A vádirat szerint 2023 februárja és áprilisa között több alkalommal loptak el különböző árucikkeket, összesen közel 400.000 forint értékben.

Az érdi ügyészség a vádlottak ellen kifosztás bűntette és kétrendbeli lopás vádjával emelt vádat. A támadások sora rávilágít arra, hogy az alvó utasok és a kiskereskedelmi egységek is ki vannak téve a bűncselekmények veszélyének. Fontos, hogy az emberek fokozott figyelemmel kísérjék személyes tárgyaikat, különösen nyilvános helyeken tartózkodva. Az eset emellett arra is figyelmeztet, hogy a bűnözők változatos módszereket alkalmaznak zsákmányolásuk érdekében.

(Szent Korona Rádió)