Karácsony kitiltaná a hajókat a Duna-partról, de mi lesz a vízibiciklikkel?

Az elmúlt időszakban szintet lépett a liberális főpolgármester ámokfutása. Nem elég, hogy már hétvégente indokolatlanul lezárogatja a pesti alsó rakpartot az autók elől, arra hivatkozva, hogy visszaadja azt a gyalogosoknak – miközben több méter széles járda van az út mellett. Nem elég, hogy eltörölték a Dunán menetrendszerűen közlekedő hajókat, majd az ígéretek ellenére a járatokat nem indították újra. Ez nem volt elég, most a turisták kedvenc helyeit, a rakparton lévő hajókat is kitiltaná Karácsony. Kell a hely a vízibiciklisávoknak?

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

– Rendet teszünk a Duna-parton, száműzzük a lakók életét megkeserítő, és a panorámát elcsúfító hajókat a belvárosból,

 megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a Duna-partok a jelenleginél sokkal jobban szolgálhassák a budapestieket

– jelentette be Karácsony Gergely, aki ezzel előrevetítette, hogy kitiltaná a hajókat a belvárosból. A főpolgármester saját közösségi oldalán tudatta, a Fővárosi Önkormányzat felülvizsgálta és módosítja a Duna-parti Építési Szabályzatot. Mint írta,

bonyolult, sok egyeztetést igénylő tervezési, véleményezési folyamat ért véget azzal, hogy felülvizsgálták a Duna-parti Építési Szabályzatot, amit módosítani fognak.

A főpolgármester szerint az állami, szakmai és civil szervezetektől érkezett vélemények több tucat oldalt tesznek ki, több partnerükkel az utolsó pillanatig egyeztettek. Karácsony szerint a cél az, hogy a kikötő hajók által okozott terhelés a lehető legkisebb legyen, és minél egészségesebb egyensúlyt teremtsenek a folyó különböző célú használata közben. Ezek rengetegen kiakadtak és kommentháború robbant ki a főpolgármester posztja alatt. Az ott lakók azt írják, hogy ezek a hajók senkit nem zavarnak. Mások szerint ha bármi gond lenne ezekkel, akkor nem a kitiltás, hanem a megfelelő szabályozás lenne a megoldás, hiszen ha a problémát arrébb tolják pár kerülettel, azzal még nem oldódik meg semmi. Vannak olyan vélemények is, akik biztosra veszik, hogy a vízibiciklisávok felfestésének első lépéseit láthatjuk.

Egyes kommentek megjegyzik, hogy minden világvárosban szerves részét képezi a folyókon való hajózás a helyi életnek. ,,Parádés ötlet. Velence, Amszterdam, London fölsírt álmában.” – írja az egyik kommentelő.

Nem kellettek Ukrajnának Karácsony buszai

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)