Ismételten csorbítja Kijev a kisebbségek jogait – A magyarokat most legalább nem érinti

Az ukrán Legfelsőbb Tanács által a nemzeti kisebbségekről elfogadott törvény hátrányosan különbözteti meg azokat, akik olyan nyelveket beszélnek, amelyek nem hivatalos nyelvek az EU-tagállamokban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

AZ UKRÁN PARLAMENT ÁLTAL ELFOGADOTT NEMZETI KISEBBSÉGI TÖRVÉNY DISZKRIMINÁLJA AZOKAT, AKIK OLYAN NYELVEKET BESZÉLNEK, AMELYEK AZ EURÓPAI UNIÓ ORSZÁGAIBAN NEM HIVATALOSAK, KÜLÖNÖSEN AZ OROSZOKAT, AZ ÖRMÉNYEKET ÉS A ROMÁKAT.

Erre a következtetésre jutott az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala a Genfben közzétett jelentésében, írta meg az örmény Radar.

A LAP MEGJEGYZI, HOGY A KIJEV ÁLTAL HOZOTT DÖNTÉS JAVÍTOTTA AZ EURÓPAI UNIÓ NYELVEIT HASZNÁLÓ KISEBBSÉGEK NYELVI JOGAIT, DE AZ EZEKET A NYELVEKET NEM BESZÉLŐK HELYZETE CSAK ROSSZABB LETT.

Az ENSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy az új ukrán törvény nem törölt el egy másik diszkriminatív rendelkezést az ukrajnai nemzeti kisebbségekről.

ESZERINT A HÁBORÚ IDEJÉRE MEGSZŰNIK AZON NEMZETI KISEBBSÉGEK BÉKÉS GYÜLEKEZÉSI JOGA, AMELYEK ETNIKAI HOVATARTOZÁSUKAT OROSZORSZÁGGAL AZONOSÍTJÁK.

Az ukránok visszavonulnak, ha nem érkezik meg az amerikai segély

Zelenszkij ismét az ábrándjaihoz köti a béke lehetőségét

(Magyar Nemzet és Kárpáthír nyomán Szent Korona Rádió)