Hiába tudja mindenki, hogy terrorcselekmény, amit Izrael művel Gázában, az USA mégis küldi nekik a fegyvert

Az USA több, mint 2300 darab bombát, és harci repülőgépeket küld a cionista terrorállamnak, annak ellenére, hogy szavakban már Biden lelkiismerete is bekapcsolt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Egyesült Államok légvédelmi eszközöket és lőszereket szállít Izraelnek, miközben Izraelnek erős nemzetközi bírálatokkal kell szembenéznie a folyamatos gázai bombázás és szárazföldi offenzíva miatt, és amikor Joe Biden elnök pártjának egyes tagjai az amerikai katonai segélyek csökkentésére szólítanak fel. Az Egyesült Államok elnöke elismerte, hogy sok , az Egyesült Államokban élő arab „fájdalmat érezhet” a gázai háború és az Izraelnek és katonai offenzívájának nyújtott amerikai támogatás miatt.

Az Egyesült Államok az elmúlt napokban engedélyezte több milliárd dollár értékű felszerelés – bombák és vadászgépek – átadását Izraelnek

– írta a The Washington Post két, az ügyre rálátó, de anonimitást kérő forrásra hivatkozva.

Az amerikai kormány korábban aggodalmát fejezte ki a Rafahban várható izraeli katonai offenzíva miatt. Az Egyesült Államok légvédelmi eszközöket és lőszereket szállít Izraelnek, de egyes demokraták és amerikai arab csoportok bírálják a Biden-kormányzat rendületlen támogatását Izrael számára, ami szerintük is a büntetlenség érzetét keltheti.

Joe Biden pénteken elismerte, hogy

sok arab amerikai „fájdalmat érezhet” a gázai háború és az Izraelnek és katonai offenzívájának nyújtott amerikai támogatás miatt.

Az Egyesült Államok elnöke ennek ellenére megesküdött, hogy továbbra is támogatják a cionista terrorállamot, annak ellenére, hogy egyre nyilvánvalóbbá válik a szakítás Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnökkel. A Reuters szerint a Fehér Ház nem kívánta kommentálni a fegyverszállításokat, Izrael washingtoni nagykövetsége nem reagált a megkeresésre.

A támogatásra éppen akkor kerül sor, amikor Izraelnek nem elég erős, de teljesen jogos nemzetközi bírálatokkal kell szembenéznie a folyamatos gázai bombázás és szárazföldi offenzíva miatt.

A fegyverekről szóló döntésre Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter e heti washingtoni látogatását követően került sor, amikor az izraeli miniszter az ország fegyverigényéről tárgyalt amerikai kollégáival.

Kedden újságíróknak nyilatkozva Gallant hangsúlyozta az amerikai kapcsolatok fontosságát országa biztonsága szempontjából, valamint Izrael „minőségi katonai előnyének” fenntartását a régióban, beleértve a légi képességeit is.

Az új fegyvercsomagok több mint 1800 darab MK84-es 2000 fontos bombát és 500 darab MK82-es 500 fontos bombát tartalmaznak

– mondták a források, akik megerősítették a The Washington Post beszámolóját.

Izrael október 7-e óta elkövetett légi és szárazföldi támadásai során már több, mint 32 ezer ember, köztük rengeteg nő és gyermek halálát okozta a gázai egészségügyi hatóságok adatai szerint.

Izraeli források: Amerika kihátrált, így már nem biztos, hogy meg lehet semmisíteni a Hamászt

Az USA a körmére nézett az ukránoknak – Megmondta nekik, hogy ugyan ne támadják már az olajfinomítókat

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)