Újabb terrortámadást akadályoztak meg Oroszországban

Újabb merénylet készült Oroszországban, őrizetbe vettek 3 embert pokolgépes merénylet elkövetésének gyanújával az ország délnyugati részében – adta hírül az orosz biztonsági szolgálat a pénteki napon.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az orosz biztonsági szolgálat pénteken arról tájékoztatott, hogy őrizetbe vették egy közép-ázsiai ország három állampolgárát, akik pokolgépes merényletet akartak elkövetni Oroszország délnyugati részében, egy héttel a 144 halálos áldozatot követelő krasznogorszki támadás után.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) az orosz hírügynökségek által idézett közleménye szerint a szolgálat meghiúsította három, az egyik közép-ázsiai országból származó férfi terrorcselekményeit, akit a Sztavropoli területen akartak pokolgépet felrobbantani egy nyilvános helyen.

A RIA-Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint

A GYANÚSÍTOTTAK LAKÁSÁBAN HÁZILAGOS KÉSZÍTÉSŰ POKOLGÉPHEZ SZÜKSÉGES ROBBANÓSZERKEZETET ÉS VEGYI ANYAGOKAT TALÁLTAK.

A bejelentés egy héttel azután történt, hogy az orosz főváros közelében fekvő Krasznogorszk Crocus City Hall nevű koncerttermében merényletet követtek el, amelyben 144-en meghaltak és 360-an megsebesültek. A merénylet elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. A merénylet után tizenkét embert vettek őrizetbe, közöttük a négy támadással gyanúsított férfit, akik a közép-ázsiai volt Tádzsikisztánból származnak, ahol az Iszlám Állam aktív.

A DZSIHADISTA SZERVEZET NYILATKOZATA ELLENÉRE AZ OROSZ HATÓSÁGOK KITARTANAK AMELLETT, HOGY UKRAJNÁNAK KÖZE VOLT A MERÉNYLETHEZ. UKRAJNA AZONBAN HATÁROZOTTAN TAGADJA, HOGY KÖZE LENNE HOZZÁ.

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) csütörtökön a Telegram-csatornáján közölte, bizonyítékot talált a nyomozás arra vonatkozóan, hogy kapcsolat állt fenn a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központ elleni támadást végrehajtó terroristák és az ukrán nacionalisták között. Az SZK szerint a támadás végrehajtói jelentős pénzösszeget és kriptovalutát kaptak Ukrajnából a terrortámadás előkészítésére.

Putyin: Ukrajna a pénteki terrortámadás kitervelésének elsőszámú gyanúsítottja

Brutális terrortámadás érte Moszkvát – legalább 60 ember életét vesztette

(Portfolio nyomán Szent Korona Rádió)