Harkiv eleste után rövid úton vége lehet a háborúnak?

Putyin elfoglalja Harkivot, majd fokozatosan befejezi a háborút” – állítják Kreml-közeli források, bár az állítást az ukrán dezinformációellenes központ március 28-án elutasította mondván Moszkva nem rendelkezik jelenleg elegendő erőforrással ahhoz, hogy offenzívát indíthasson Harkiv ellen.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A nyilatkozatra két nappal azután került sor, hogy a Meduza orosz független médium névtelen, Kreml-közeli forrásokat idézett, amelyek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök azt fontolgatja, hogy megpróbálja elfoglalni Harkivot, és ezt követően „fokozatosan befejezi” a háborút.

A források azt mondták, nem rendelkeznek információval arról, hogy született-e már ilyen döntés.

Egy másik forrás a Meduzának azt mondta, hogy Putyin „kész a végsőkig elmenni – akár Kijevig –, és nem törődik semmivel”. A médium valamennyi beszélgetőpartnere bizakodását fejezte ki, hogy Putyin az Ukrajna elleni háború folytatását tervezi.

Minden hazugságuk a város (Harkiv) bekerítésére való készségről a belső és külső közönségnek szól, és a félelempropaganda kampány része” – mondta Andrij Kovalenko, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsnak alárendelt Dezinformációellenes Központ vezetője.

Az ukránok visszavonulnak, ha nem érkezik meg az amerikai segély

Egyre fiatalabbakat küldenének a frontra az ukránok

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)