Érik a botrány Németországban – többet ártottak, mint használtak a lezárások?

A szövetségi egészségügyi miniszter összeesküvés elméletet emleget.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Hosszú jogi csatározást követően a német közegészségügyi hivatal, a Robert Koch Intézet (RKI) kénytelen volt nyilvánosságra hozni azokat a bizalmas jegyzőkönyveket, amelyekből kiderült, hogy az RKI tisztában volt azzal, hogy „a járványügyi zárlatok több kárt okoznak, mint hasznot”, és hogy „a maszkviselés kötelezővé tételéhez hiányzott a bizonyíték” – írta a Remix News.

„Aktív kommunikációra lenne szükség, hogy világossá tegyük, miért nem javasolja az RKI ezeket az intézkedést” – jegyzi meg a jegyzőkönyv az FFP2 maszkokkal kapcsolatban. Az ügynökség még azt is megjegyezte, hogy közölni fogja a nyilvánossággal, hogy nem támogatja az FFP2 maszkok viselését, de figyelemre méltó, hogy végül az ügynökség ezt soha nem tette meg a kötelező maszkviselés és más szigorú intézkedések elleni tömeges társadalmi tiltakozások ellenére.

A 2500 oldalnyi dokumentum tartalmaz egy olyan részt is, amely szerint a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a zárlatok „többet árthatnak, mint használhatnak”, a szakértők az afrikai zárlatokra és az ott tapasztalt negatív eredményekre hivatkoztak.

A dokumentumokból kiderült, hogy a német politikusok a szakértők véleményével ellentétben túldramatizálták a helyzetet. Ezt feltehetően azért tették, hogy kényszerítő intézkedéseket hajtsanak végre és korlátozzák az állampolgárok alapvető jogait.

A dokumentumok nyilvánosságra hozatala sokkolta Németországot, és még a baloldali pártokat, például a Zöldeket is arra késztette, hogy a járványügyi politika „átfogó felülvizsgálatát” követeljék. Más pártok, mint például az Alternatíva Németországért (AfD), további intézkedéseket, többek között bizottsági vizsgálatot követelnek – írta a Bild.

Több politikus is azt sürgeti hogy az RKI a maradék – mintegy 4000 oldalnyi – dokumentum titkosítását is oldja fel.

A dokumentumok nyilvánosságra hozatal a közösségi médiában is hangos reakciókat váltott ki.

„Jó, hogy az RKI protokollokról vita indult a nyilvánosság előtt! De nem nyerhetnek könnyű bűnbocsánatot a felelősök. A járvány alatt egymás ellen fordították a németek kétharmadát a társadalom másik egyharmadával. A bilincsnek a főbűnösökön kell kattannia” – olvasható az egyik bejegyzésben.

Klaus Stöhr virológus, aki egykor a WHO világjárványügyi biztosa volt, azt mondta, hogy a nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvek ismét azt mutatják, hogy a „kockázatértékelés nem az adatokon alapult”. Stöhr szerint „égnek állt a haja, amikor Németország pandémiás tervéről volt szó”.

„Az pedig, hogy az FFP2 maszkokkal kapcsolatos ismereteket teljesen figyelmen kívül hagyták, csak két apróság”. „Sokkal több olyan adat állt rendelkezésre,

ahol látható volt, hogy az intézkedések nem bizonyítékokon alapultak”

– mondta.

Karl Lauterbach (SPD) szövetségi egészségügyi miniszter „elborzadva” reagált a jelentés megállapításaira. „Nem szabad hagynunk, hogy a közösségi médiában összeesküvés-elméletek szülessenek külföldi kormányok beavatkozásával” – írta az X platformon. Azt, hogy milyen külföldi beavatkozástól fél, nem fejtette ki.

A miniszter kifejezte, hogy ellenzi a vizsgálóbizottságok felállítását. Lauterbach azt állítja, hogy ez csak „a politikusok egy kis csoportjának kedvezne, de olyan embereknek is, akik talán más területeken radikális elképzeléseket képviselnek”. Szerinte az eredményeket arra használnák fel, hogy „az állam ellen politizáljanak”.

Az AfD, a BSW és a Szabad Demokraták mind alaposabb vizsgálatot akarnak egy egyszerű „felülvizsgálatnál”.

A nyilvánosságnak joga van tudni, hogy mi történt valójában akkoriban”

– mondta az AfD frakciójának egészségpolitikai szóvivője, Martin Sichert.

Minderről a Fidesz médiabirodalmához tartozó Mandiner számolt be- Érdekes, hiszen a lezárások nálunk is ugyanilyen mérvűek voltak. Akkor nálunk is érik már a botrány?

Az elmebeteg állítólag 217 covid oltást adatott be magának

Az országra rohadnak a covid alatt vásárolt, kihasználatlan lélegeztetőgépek

A Covid-oltás mellékhatásai miatt perlik az AstraZenecát

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)