Agyrém: Elítélt pedofil vezetői is voltak a Nickelodeon gyerekcsatornának

Számos pedofíliáért elítélt juthatott vezető pozícióba a Nickelodeonnál, ami a világ egyik legnépszerűbb gyerekcsatornája. Bár sokuk már nem dolgozik az említett tévéadónál, Hollywood így is tele van még pedofilokkal.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Bírósági jegyzőkönyvekből derült ki, hogy korábban jogerősen elítélt pedofilok dolgoztak a Nickelodeon gyerek-televíziócsatorna felső vezetésében – írja a Daily Mail egy, az HBO streaming felületén megjelent dokumentumfilmre hivatkozva. Gyermekjogi aktivisták szerint a jegyzőkönyvekben szereplő szexuális ragadozók szisztematikusan szivárogtak be a csatornához, céljuk pedig nem volt kevesebb, minthogy ezen az úton kerülhessenek közelebb leendő áldozataikhoz.

A cikkben megnevezett, arccal-névvel feltüntetett elítélt elkövetők számos alkalommal fajtalankodtak 9 és 12 év körüli gyerekekkel 2003 és 2019 között, sokan közülük személyes naplót vezettek, amelyekben teljes értékű pedofilokként hivatkoztak magukra.

A kaliforniai törvényhozás 2012-ben ugyan elfogadott egy törvényjavaslatot, amely elvben megtiltotta elítélt pedofiloknak, hogy gyermekszínészekkel dolgozhassanak együtt, azonban az áldozatokat felderítő civil szervezetnek sikerült kideríteni, hogy számos alkalommal nem tartották be ezeket a törvényeket, vagy az elkövetők előrejutásuk érdekében jogi kiskapukat és a rendszer gyengeségeit kihasználták.

Amikor együtt dolgoztak az áldozatokkal, akik között olyan hírességeket is szerepeltek, mint Ariana Grande, számos alkalommal kényszerítették őket szexuális jellegű jelenetekre.

Az esetekkel kapcsolatban megszólalt a Nickelodeon is. Az amerikai gyermek- és ifjúsági csatorna közleményében azt írta: mindent megtesz a gyermekszínészek védelméért és a zaklatásmentes munkakörnyezet kialakításáért. Az esetek feltárásáért dolgozó aktivisták számára ez a válasz csekélynek bizonyult.

„Manapság is alkalmazhatnak elítélt pedofilokat Hollywoodban” – nyilatkozta Gabe Hoffman gyermekvédő aktivista, aki szerint ez a helyzet nem változik, amíg nem indulnak átfogó jellegű változások az iparágban.

Éveken át táboroztatott gyermekeket a Szivárvány óvodában dolgozó, újbudai pedofil

Egy zavart pedofil járkál szabadon Székesfehérváron szülőket zaklatva

(Magyar Hírlap nyomán Szent Korona Rádió)