Putyin ismételten a világháborúval riogatókat csendesíti

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy nem fog háborúzni a NATO hadseregével és „teljes képtelenségnek” nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint Oroszország megtámadná Európát.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Lengyelország, a Baltikum és Csehország elleni esetleges támadásról szóló szavak az országok lakosságának megtévesztésére szolgálnak

– tette hozzá az orosz elnök. Putyin ugyanakkor kijelentette, hogy ha harmadik országok repülőtereiről F–16-osokat vetnek be az orosz hadsereg ellen, akkor ezek a repülőterek „legitim célponttá” válnak Oroszország számára. Korábban Európa azt mondta, hogy az ukrán F–16-os vadászgépek NATO-országok légibázisairól végrehajtott bevetései „vörös vonallá” válnak.

Ez Lubos Blaha, a szlovák parlament alelnökének véleménye. Szerinte ez nyílt összecsapáshoz vezet Oroszországgal, és a harmadik világháborúhoz.

Volodimir Gavrilov, a biztonsági kérdésekkel foglalkozó bécsi orosz küldöttség vezetője a maga részéről azt mondta, hogy Oroszország a lengyelországi, romániai és szlovákiai légi bázisokról indított F–16-osok bevetését ezen országok részvételének tekinti az ukrajnai háborúban, és „megtorló intézkedéseket fog kikényszeríteni”.

A Strana emlékeztet arra, hogy az elmúlt hónapokban több uniós ország politikusa is olyan kijelentéseket tett, hogy Oroszország megtámadja Európát, ha Ukrajna vereséget szenved. A lengyelek emiatt elkezdtek ingatlant vásárolni Spanyolországban.

Annyi gyerek maradt árván Ukrajnában, hogy egyszerűsíteni kell az örökbefogadást

Vannak olyan ukrán falvak, ahol nem maradtak már férfiak

(Index nyomán Szent Korona Rádió)