23 nap telt el beiktatása óta, hogy máris lefeküdjön Izraelnek az új köztársasági elnök

Sulyok Tamás nemcsak, hogy 23 napig állt ellen a cionizmusnak való behódolásnak, hanem ez az első nemzetközi kommunikációja is: Izrael terrorállam elnökével találkozik, amely államot ismét biztosította barátságunkról…. Muszáj is volt neki: antiszemita vádakat le kell mosni, a cionizmus mellett kell hitet tenni.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Sulyok Tamás csütörtökön telefonbeszélgetést folyatott Jichák Hercog izraeli államelnökkel – derül ki a Sándor-palota csütörtöki sajtóközleményéből.

A közlemény szerint a két államfő áttekintette a legfontosabb kétoldalú és világpolitikai kérdéseket. A magyar köztársasági elnök hangsúlyozta,

hogy Magyarország Izrael közeli szövetségese és legjobb barátja, stratégiai partnere Európában.

A magyarországi államfő kifejezte együttérzését az október 7-i támadás áldozatai hozzátartozóinak és Izrael Állam valamennyi polgárának, és reményét fejezte ki a béke mihamarabbi megteremtése iránt – írják.

A magyar köztársasági elnök szerint Izraelnek elidegeníthetetlen joga saját szuverenitásának és állampolgárai biztonságának a megvédése.

„Izrael melletti kiállásunk egyik elvi alapvetése a holokauszt borzalmaiból levont következtetés, mely szerint szükség van egy erős zsidó nemzetállamra, amely garantálja, hogy ilyen tetteket senki, soha többé ne követhessen el”

– áll a közleményben.

Sulyok Tamás közölte az izraeli államelnökkel, hogy Magyarország a leghatározottabban elítéli az antiszemitizmus minden formáját.

Sulyok kiemelte, hogy Magyarország számára fontos a holokauszt emlékezete, és ennek minden téren tanújelét is adta és adja. Ennek következtében itthon nemcsak az emlékhelyek, a zsinagógák és a temetők őrzik méltóképp az évszázados zsidó kultúrát, de a reneszánszát élő magyarországi zsidó közösség is összeköti a két országot – írják a gyomorforgató kommünikében.

A két államfő kölcsönösen meghívta egymást.

(Szent Korona Rádió)

Szánalmas emberek az ország élén: a férjem jópofa és humoros

koztarsasagi