Babaholmi és cigi – ez az igazi üzlet!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy illegális dohányboltot lepleztek le a Nyírségben. A boltban eredetileg babaruhákat lehetett kapni, de egyéb jövedelemre is szert tett a tulajdonos.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Úgy tűnik a bababolt jövedelme kevésnek bizonyult a tulajnak, más bevétel után nézett, nem éppen tisztességes módon. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben azt írták, hogy a boltot tulajdonló középkorú férfi magyar zárjegy nélküli cigarettát árult a pult alól.

A pénzügyőrök régóta figyelték, ahogy egymásnak adják a kilincset a bababolt vásárlói. Felettébb gyanús volt, hogy főként férfiak érkeztek, majd röviddel később babaholmi nélkül távoztak az üzletből – fűzték hozzá. A lakás udvarán működő kereskedés átvizsgálásakor kiderült, hogy kiscipő, cumisüveg és rugdalózó mellett, a pult alól magyar zárjegy nélküli dohányterméket is árulnak.

A NAV emberei lefoglalták az 533 doboz, több mint 1,2 millió forint értékű illegális cigarettát, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A 45 éves elkövetőnek a trafiktörvény megsértése miatt is felelnie kell, és több milliós bírságra számíthat.

A NAV eldicsekedett egy “nagy fogással”, nem volt benne köszönet

„Mégis mi ez, ha nem fenyegetés?” – saját ügyében tett panaszt egy nő a NAV-nál, mire az adóhatóság feljelentette őt a rendőrségen

( 24.hu nyomán Szent Korona Rádió)