A NAV eldicsekedett egy “nagy fogással”, nem volt benne köszönet

Szeptember 29-én tette közzé a NAV azt a híranyagát, amiből kiderül, hogy a “családnak gyártott” egy bácsi dohányárut: a dohány betakarítás után összeszedte a maradék dohányleveleket, leszárította, felvágta és a családjának feldolgozta. A NAV is úgy tálalta az ügyet, hogy nem derül ki belőle, hogy ebből élt volna az illető, azonban nagy fogásként mutatják be. A hozzászólók azonban nem kímélték az adóhatóságot.

A NAV híre a nagy fogásról:

“Családnak gyártott🚬
Költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak eljárást munkatársaink egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakossal szemben. A pénzügyőröket egy nő vezette el az otthoni cigigyártóig.
Kékcse határában ellenőriztek egy magyar járművet munkatársaink, ami ugyan jövedéki terméket nem szállított, de a kocsit vezető nő azt mondta, hogy otthonában meglelik a keresett terméket. A 44 éves asszonyt hazáig kísérték, és a padlástól a fészerig mindent átvizsgáltak. Mintegy nyolcvan kilogramm szárított dohánylevelet és egy dohányvágó gépet is találtak a pénzügyőrök. Az ellenőrzéskor arra is fény derült, hogy a nő lakótársa az illegálisan begyűjtött levelek tulajdonosa. Az 50 éves férfi azt mondta, hogy a földeken maradt dohányleveleket összeszedte, megszárította, hogy az ebből készült füstrudakkal kiszolgálja családját. A pénzügyőrök a gépet és az alapanyagot is lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt is eljárást indítottak.
ℹDohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.”

Nézzünk néhány velős hozzászólást a több százból:

“Gyomor kell ehhez a munkához! Reggelente nem köpitek le a tükröt? Csóró kisembert megbasszátok,a politikus gazembernek benyaltok!”

“Értem ez károsítja a költségvetést? De ha kint marad az a néhány zsáknyi levél és elrohad? Az rendben? Vagyis a a gond hogy nem a ,,nemzetinek” hazudott haverok dohány boltjaiban költi a pénzt ?”

“Hatalmas fogás gratulálok! Ők nem azt a mérgezett szart akarták szívni amit legálisan árulnak a trafikba.. börtönbe velük azonnal..szánalmas ami itt megy gyerekek”

“Gratulálok.. 👋👋👋Ezért kár tartani az állam pénzén a NAV-osokat. Biztos több milliárdot érő terméket halmozott fel a bűnbanda. Még jó hogy nem az EU pénzeket lopták, mint a nagy Urak. Akkor nem csípték volna nyakon őket, így rács mögé jutottak.”

“Pfuuuu az igen! Nagy kasza volt ez a 3 penészes zsák termesztett dohany! Hatalmas kárt okozott ez a költségvetésnek, de hála az éber adóhatóságnak, megfékezték a elkövetőt es megvédték a magyak családokat! Pfffff…”

“Nevetséges! A NAV helyében nem dicsekednék vele, hogy ezt az igen “komoly” és szemmel láthatóan “minőségi” csalást sikerült lefülelniük. A magyar társadalom nyomorának vetülete, hogy vannak akik kínjukban ilyen szemetet kell, hogy fogyasszanak, s a rozzant budiban készült bagót a NAV nagy sikerként foglalja le. Gondolom majd kiszabják a bírságot, s ha a szerencsétlen nem tudja befizetni, akkor mehet a végrehajtás az “értékes” ingatlanjára. Kivonul a TEK, segítendő az eljárást, mert manapság a rendőri segédlet nagyon jellemző a kisemmizések során ”

(Szent Korona Rádió)