Komoly normalitáspárti törvénycsomagot dolgozott ki Grúzia is

A kaukázusi keresztény országban is nagy veszélyt jelent az LMBTQP-lobbi az állampolgárokra, ezért a normalitást előtérbehelyező törvénycsomagot dolgoztak ki.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A törvényjavaslat megtiltaná a transz eljárásokat, az azonos nemű párok számára az adoptálás lehetőségét, de az olyan összejöveteleket is, „amelyek célja az azonos nemű családok vagy intim kapcsolatok népszerűsítése”.

Mamuka Mdinaradze, a párt parlamenti frakciójának vezetője és a törvényjavaslat egyik fő támogatója szerint a törvényre azért van szükség, hogy megvédje „a családi értékeket és a jövő generációit” az általa „álliberálisnak” titulált értékrendtől.

A Tbiliszi Pride LMBTQP szervezet a Facebookon közzétett bejegyzésében „homofóbnak” nevezte a törvényjavaslatot.

Az ország ellenzéke szerint a Grúz Álom párt LMBTQP-ellenes programja pusztán arra szolgál, hogy megerősítse támogatottságát a konzervatívok körében, és elterelje a szavazók figyelmét a gazdasági problémákról az októberben esedékes parlamenti választások előtt. A baloldal olybá tűnik, mindenhol ugyanabból a kottából játszik…

Grúzia lakossága túlnyomó részben konzervatív, ortodox keresztény vallású. A felmérések szerint a lakosság nagy része nem támogatja a deviáns párkapcsolatokat.

Az utóbbi években a tbiliszi pride ellen a hazafiak egyre határozottabban léptek fel, tavaly például több ezres tömeg verte szét a felvonulást a fővárosban.

Az ország alkotmánya 2018 óta kifejezetten tiltja a deviáns házasságot.

A grúz hírügynökség szerint Mdinaradze úgy nyilatkozott, hogy a törvényjavaslat betiltaná a pride felvonulásokat és a szivárványzászló használatát is, amennyiben úgy értékelik, hogy a cél az azonos nemű párkapcsolatok népszerűsítése.

Levan Ioszeliani ombudsman korábban már kifejezte aggodalmát a törvénytervezettel kapcsolatosan, a kormány kritikusai szerint pedig a Grúz Álom normalitáspárti propagandája kísértetiesen hasonlít az oroszhoz és a magyarhoz.

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)