Kibújt a szög a zsákból: Az USA-nak nem fontos Ukrajna területi integritása

Jake Sullivan, amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó kijelentéseiből az derült ki, hogy az USA-nak nem fontos Ukrajna területi integritása, anélkül is győztesen jöhet ki a háborúból. A mi szempontunkból az sem mellékes, hogy a kárpátaljai magyaroknak a soviniszta ukránok bármilyen nemű győzelme életveszélyes lehet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Ukrajinszka Pravda arról ír, hogy Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó nem említette Ukrajna területi integritásának helyreállítását a győzelmi feltételek között, vette észre a Mandiner. Szerinte Ukrajna akkor győz, ha szuverén, demokratikus és szabad országként kerül ki a háborúból – de ennyi, konkrétumok nélkül.

Így fogalmazott:

Azt mondtam, hogy ma Ukrajnának győznie kell. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy Ukrajna szuverén, független, szabad ország legyen, a jövőbeni agressziót elrettenteni képes, erős, dinamikus demokráciával, mélyen demokratikus intézményekkel, olyan gazdasággal, amely nemcsak a hagyományos iparágakban, hanem a csúcstechnológiában is növekszik, és az orosz támadások ellenére is innoválnak. Ezt jelenti a győzelem.

Hozzátette:

Most már van egy döntő fontosságú katonai dimenzió is – vagyis a szükséges támogatás, ellátmány és fegyverek biztosítása –, hogy hatékonyan tudják végezni a harctéren a feladatukat. Van hírszerzési együttműködésünk, van gazdasági együttműködésünk, van diplomáciai együttműködésünk, amelyet közösen végzünk a demokratikus reformok és a gazdasági reformok érdekében. Ez egy átfogó és közös erőfeszítés, amelyet elnökünk az Egyesült Államok egyik legfontosabb prioritásaként jelölt meg, hogy Ukrajna ne csak győzzön, hanem sikeres is legyen.

Válaszcsapás: NATO csapatokat Ukrajnába? Mi a magyar érdek?

Erőszakos toborzás és börtönbüntetés Ukrajnában

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)