Feladta magát a droggyár egyik gyanúsítottja

Feladta magát az a férfi, akit évek óta keres a rendőrség. Akkor csapott ugyanis le a hatóság egy hatalmas zárt ipari épületre, amiben teljesen autómatizált több ezer tő cannabis termesztésére használható létesítményt hoztak létre. Az egyik legnagyobb magyar droggyárként elhíresült eset kapcsán a rendőrség még időbe lépett, hiszen még nem indult be a tömegtermelés, de így is több száz kilós drogfogás realizálódott.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Feladta magát egy magyar kábítószer-kereskedő bűnszervezet egyik tagja, aki az Europol körözési toplistáján is szerepelt. A hét tagból álló bandából két embert Magyarországon, hármat pedig Spanyolországban már korábban elfogtak, egy gyanúsított továbbra is szökésben van – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken.

Cs. András, aki 2022-ben került be Európa 54 legkeresettebb bűnözője közé, szerda délelőtt kereste fel a KR NNI debreceni osztályát.

A 35 éves férfit a nyomozók őrizetbe vették, majd a Debreceni Törvényszék még aznap délután elrendelte a letartóztatását.

A rendőrség gyanúja szerint V. Sándor István és társai – köztük Cs. András – 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun vármegyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy 300 millió forint értékű beruházással egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer által távvezérelt,

TÖBB EZER KANNABISZ EGYIDEJŰ TERMESZTÉSÉRE ÉS FELDOLGOZÁSÁRA SZOLGÁLÓ INFRASTRUKTÚRÁT ALAKÍTOTTAK KI.

Az üzemet a rendőrség 2021. május 21-én felszámolta, és 165 kilogramm kábítószert (marihuánát és kokaint) foglalt le, míg vagyonvisszaszerzési eljárásban több mint 380 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el a bűnszervezet tagjaitól.

A nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk. Közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon el is fogtak, míg az akkor szökésben lévő öt tag ellen a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.

A bűnszervezet tagjai 2022 októberében bekerültek az Europol Game Over (Ledöntheted őket) elnevezésű médiakampányába, majd a 2023 novemberétől indult Could you be our next hero? (Legyen Ön a következő hősünk!) médiakampányba, amelyek révén körözési adataikat az Europol honlapján és kampányában is megjelenítették – tudatta a rendőrség.

A banda szökésben lévő öt tagjából hármat – V. Sándor István és V. Roland budapesti, valamint K. Erik Tibor algyői lakost – 2023. július 19-én a KR NNI és a spanyol Guardia Civil fogta el Spanyolországban, az Alicante tartományi Calp településen.

A bűnszervezet hetedik tagja továbbra is szökésben van, Bagaméri Tamás ellen körözés van érvényben. A férfi szerepel Magyarország körözési toplistáján, valamint 2023. július 25-e óta az Europol körözési toplistáján is.

Drograzziát tartott a rendőrség

(Index.hu nyomán Szent Korona Rádió)