A ,,Magyar Péter jelenséget” elemezte egy kríziskommunikációs szakértő

Perlaky-Papp József, a kríziskommunikációs szakértő, kedden délelőtt egy hosszú Facebook-posztban osztotta meg éles véleményét Magyar Péterről, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjéről. A posztban kifejtett észrevételek a politikai közegben már jelentős visszhangot váltottak ki.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Perlaky-Papp szerint Magyar Péter ügyesen használta ki a kegyelmi botrány által keltett közösségi zűrzavart a saját politikai előnyére. A szakértő úgy véli, hogy Magyar azonban a botrány által épül és éppen ez által fog el is pusztulni. “Egy botrány új értelmezési keretbe helyez mindenkit” – hangsúlyozza Perlaky-Papp, kiemelve Magyar korábbi szlogenjeit és hashtageit, mint a “Ne féljetek” és a “Lúdas Matyi”.

A szakértő úgy véli, hogy Magyar reakciói túlnyomórészt ösztönösek és zsigeriek, félve az újonnan megszerzett hírnevétől és támadva azokat, akik eddig támogatták.

“A végső kimenetel nem Magyar Péter, hanem Varga Judit és a dokumentációk bizonyító erejétől függ”

– állítja Perlaky-Papp, utalva arra, hogy ha az információk lassan kerülnek nyilvánosságra, akkor a politikától való eltávolodás lesz a következmény.

Perlaky-Papp szerint, bármilyen újabb témát is hoz elő Magyar, az eredeti, érzékeny kérdések miatt, ha minden feltételezés igazolódik, Magyar Péter politikai karrierje ellehetetlenülhet. “Egy önsorsrontó történetet látunk” – zárja le észrevételeit a szakember.

Pankotai Lili is beállt Magyar mellé

Magyar Péter, Varga Judit volt férje, újabb baloldali támogatót szerzett maga mellé, Pankotai Lili személyében. Pankotai közösségi médián jelezte, hogy Magyar mellé áll a Völner–Schadl-ügy kapcsán, melyben Magyar hamarosan meghallgatásra kerül. Magyar Péter reakciója szűkszavú volt, utalva arra, hogy egyedül kívánja vívni a harcot. Korábban már láthattuk Magyar Pétert különböző baloldali személyiségekkel együtt fellépni, miközben ő magát konzervatív jobboldalinak vallja. Ennek ellenére a Nézőpont Intézet szerint főként baloldali szavazók érdeklődnek iránta. A Magyar Nemzet egy korábbi, a HVG által közölt rendőri jelentésre is hivatkozik, mely egy heves veszekedésről számol be Magyar Péter és Varga Judit között. A jelentés szerint Varga Judit félhetett férjétől, akitől végül rendőri segítséggel távozott. Magyar Péter a jelentés szerint fenyegetőzéssel reagált az eseményre.

Tovább bonyolítja a politikus körüli szálakat az, hogy ATV Start című műsorában nyilatkozott, amiről lapunk is beszámolt, ebben Magyar cáfolta, hogy bántalmazta volna korábbi feleségét. Az interjú után bejelentette, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen fogja megkezdeni a következő napot, jogi képviselői, köztük Dr. Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter kíséretében. Megjegyezte, hogy amennyiben az ügyészség a Völner–Schadl ügyben kívánja őt meghallgatni, minden információt rendelkezésre bocsát, és ezt követően a nyilvánosságot is tájékoztatja a történtekről.

A Magyar Péter körüli események jelentős feszültséget keltenek a magyar politikai színtéren, és várhatóan a következő napokban további fejleményekre lehet számítani, ahogy az ügy részletei kibontakoznak.

 

Blöfföl vagy valóban robbantani fog Magyar Péter Rogán kapcsán? A Völner-ügy hátterét feszegeti

(Index nyomán Szent Korona Rádió)