Több, mint tízezren buktak meg a rendőrség ellenőrzéssorozatán

Az éves rendőrségi ellenőrzési terv részeként megtartott razzián brutális mennyiségű szabályszegést tártak fel a rend őrei. Az elmúlt héten a figyelem középpontjában a biztonsági öv és egyéb biztonsági berendezések, mint a gyermekülések használata állt. A számok magukért beszélnek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Magyar Rendőrség 2024 márciusában végrehajtott egy országos közúti ellenőrzést, melynek fő célja a passzív biztonsági eszközök használatának vizsgálata volt. Az ellenőrzés során 15 449 esetben tapasztaltak szabálytalanságot a biztonsági öv használatában, amelyből 11 753 esetben a járművezetők mulasztották el bekapcsolni az öveket. Emellett 265 esetben nem használtak megfelelően gyermekbiztonsági rendszert, és 52 motorkerékpáros közlekedett bukósisak nélkül.

A passzív biztonsági eszközök, mint a biztonsági övek és a gyermekbiztonsági rendszerek, fontos szerepet játszanak a balesetek súlyosságának csökkentésében. A rendőrség kiemelte, hogy ezeknek az eszközöknek a használata alapvető jelentőségű a közúti biztonság szempontjából, és fokozottan oda kell figyelniük a járművezetőknek a szabályok betartására.

Az ellenőrzéssorozatot az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) éves ellenőrzési tervének részeként hajtották végre. Az ilyen típusú akciók célja a közlekedési szabályok megszegésének csökkentése, valamint a közlekedési kultúra és biztonság javítása.

A 2024-es évre vonatkozóan az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által kidolgozott ellenőrzési terv keretében a Magyar Rendőrség különböző közlekedésbiztonsági szempontokat vesz górcső alá. Az említett márciusi ellenőrzésen túlmenően, az év további részében is sor kerülhet hasonló akciókra, amelyek célja a közlekedésbiztonság javítása.

Ez az akció rávilágít a közlekedésbiztonsági eszközök fontosságára és arra, hogy a közlekedők mennyire figyelnek a biztonsági előírások betartására. Az eredmények alapján a magyar rendőrség folytatja a hasonló ellenőrzéseket, továbbá információs és oktató kampányokat is indíthat a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében.

Drograzziát tartott a rendőrség

(Szent Korona Rádió)