Macron nem hagyott fel az elképzelésével: Németországot is a háborúba rántaná

Ukrajna ismét nagyobb fegyverszállítmányt vár a franciáktól és a németektől. Macron elnök minden erejét beveti, hogy Ukrajna fegyverekhez juthasson, sőt mint tudjuk attól sem zárkózna el hogy katonákat küldjön nyíltan a frontra.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nem tudni, hogy Emmanuel Macron francia államfőnek sikerül-e meggyőznie Olaf Scholz német kancellárt, hogy nagy hatótávolságú Taurus rakétákkal lássa el Ukrajnát, de mindenesetre Németországnak és Franciaországnak olyan fegyvereket és felszereléseket kellene biztosítania, amelyek segítenének az Oroszország elleni háborúban” – fogalmazta meg véleményét Olekszandr Merezsko, az Ukrán Legfelsőbb Tanács külpolitikai bizottságának elnöke a LIGA.netnek.

Merezsko hozzátette,

van erre esély, és szeretnék hinni abban, hogy sikerülni fog neki”.

A politikus úgy vélte, ha a francia vezető kudarcot vall, „Németországnak Franciaországgal együtt olyan katonai és technikai segítséget és olyan fegyvereket kellene nyújtania, amelyek segítenék Ukrajnát abban, hogy 

hatékonyan megvédje magát és felszabadítsa a megszállt területeket”.

A lap emlékeztetett, hogy a német kancellár  a Weimari Háromszög keretében tartott találkozón jelentette be, hogy Ukrajna számára nagy hatótávolságú rakétatüzérségi koalíciót hoz létre. A találkozón részt vett Donald Tusk lengyel miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök is.

Vészjósló kijelentések

Ahogy arról mi is beszámoltunk,  Emmanuel Macron francia államfő nemrég kijelentette, hogy „ha Oroszország megnyeri a háborút Ukrajna ellen, akkor Európa hitelessége nullára csökken”.

Franciaország csapatai Ukrajnában lesznek, én vagyok Franciaország elnöke és én döntök”

– hangoztatta Macron.

„Az ukrajnai háború egzisztenciális (kérdés) Európa és Franciaország számára” – mondta csütörtök este a köztársasági elnök a France2 francia köztelevíziónak és a TF1 francia kereskedelmi televíziónak adott élő interjúban, kiemelve, hogy ugyanakkor Franciaország „soha nem fog támadni, soha nem fogja átvenni a kezdeményezést”, mert „Franciaország a béke ereje”.

Macron kirobbantaná a nyílt III. világháborút: francia csapatokat küldene Ukrajnába

Válaszcsapás: NATO csapatokat Ukrajnába? Mi a magyar érdek?

Hackerek jelezték a Franciáknak, hogy nem érdemes Oroszország bajszát húzogatni

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)