Hackerek jelezték a Franciáknak, hogy nem érdemes Oroszország bajszát húzogatni

Több Francia kormányszervet ért nagy intenzitású kibertámadás Oroszországot támogató hackerek részéről. Talán ezentúl Macron jobban meggondolja, hogy biztos jó ötlet e Franciaország nyílt háborúja Oroszországgal szemben.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A támadássorozatot több hackercsoport a Telegram közösségi oldalon vállalta magára, köztük az Oroszországot és több iszlám hitű országot is támogató Anonymous Sudan.

Ezen hackerek szerint „a masszív kibertámadás” a gazdasági, a kulturális és az energetikai átállásért felelős minisztériumokat, valamint a miniszterelnöki hivatalt és a francia polgári légiközlekedési hatóságot érintették, írja az MTI.

A támadások ugyanakkor „egyelőre nem tulajdoníthatók az oroszoknak” – mondta egy biztonsági forrás az AFP-nek. Egy másik biztonsági forrás szerint az Anonymous Sudan állítása azonban „hiteles”, míg egy harmadik biztonsági forrás óvatosságra intett.

Tegnap este óta számos kormányzati szerv kibertámadások célpontja lett, amelyek példátlan intenzitásúak

– erősítette meg a francia miniszterelnöki hivatal, amely „válságstábot állított fel ellenintézkedések meghozatalára”. A tájékoztatás szerint számos minisztériumi szerv érintett, köztük a munkaügyi tárca is.

„A támadások hatása jelenleg a legtöbb szervnél korlátozott, és a hozzáférés a kormányzati honlapokhoz helyreállt”

hangsúlyozta a miniszterelnöki hivatal. „A nyári párizsi olimpiai játékok előtt a június 9-i európai parlamenti választások jelentős célpontjai lesznek a külföldi manipulációnak” – figyelmeztetett szerdán Stéphane Bouillon nemzetvédelmi és biztonsági főigazgató, véletlenül sem belátva, hogy valószínűleg figyelmeztetés célú volt a támadás, amiért Macron nyíltan katonákat küldene Oroszország ellen.

A miniszterelnöknek alárendelt főigazgató március 29-re találkozóra hívta az európai parlamenti választásokon induló valamennyi francia politikai pártot, hogy tájékoztassa őket a hibrid fenyegetésekről, és megvitassa velük a „kibertámadásoknak, az információk manipulálásának és a választásokba történő külföldi beavatkozásoknak a veszélyeit”.

Sébastien Lecornu védelmi miniszter az AFP birtokába jutott egyik belső feljegyzés szerint február 20-án szorgalmazta a „szabotázsok és kibertámadások” orosz fenyegetéseivel szemben a biztonsági intézkedések megerősítését, amelyek elsősorban a védelmi tárcát érintik.

Na végre: a NATO vezetője elhatárolódott Macrontól

Józan ész: nem győznek elhatárolódni Macron ukrajnai tervétől a NATO-ban

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)