“Önvédelmi” háború: Ismét segélyre váró embereket mészárolt az izraeli hadsereg

Izrael ismét bebizonyította, hogy elsősorban nem a saját népük megvédése a cél, hanem inkább kiírtanának minden palesztint a föld színéről is. Elképesztő látni, hogy a cionista terrorállam bármit megtehet a nemzetközi emberi jogokra fittyet hányva, ők mégsem kapnak semmilyen büntetést vagy “szankciót”.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Legalább 20-an meghaltak és 155-en megsebesültek éjszaka a Gázai övezet északi részén egy humanitárius segélyeket elosztó központ előtt, a gázai egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint az izraeli hadsereg (IDF) lőtt az összegyűlt emberek közé. Az IDF természetesen bárki képébe belehazudik és bejelentették, hogy nincs közük az incidenshez. Az övezetet ellenőrző Hamász szerint tankokból és helikopterekről szándékosan lőtte a gázavárosi központ előtti tömeget.

Az izraeli hadsereg (IDF) tagadta a Hamász állítását, hozzátéve, hogy az ügyben vizsgálatot indítottak, valamint felszólította a sajtót, „ne adjon teret hamis híreknek”. Szemtanúkra hivatkozva azt írta a CNN, hogy tank vagy tüzérségi támadás történhetett. A térséget várhatóan pénteken éri el az első, segélyeket szállító hajó, amely péntek reggeli információk szerint 30 kilométerre volt a gázai partoktól. Palesztin tisztségviselők és az ENSZ munkatársai üdvözölték a kezdeményezést, de máris leszögezték, hogy a tengeri úton eljuttatott segélyek nem helyettesíthetik a szárazföldi segélykonvojokat.

Csütörtök este a Hamász azt közölte, átfogó béketervet mutatott be a háborúban közvetíteni igyekvő feleknek – Egyiptomnak, Katarnak, valamint az Egyesült Államoknak –, mely rendelkezne a humanitárius segélyekről, az izraeli csapatok kivonásáról és az otthonaikból elűzött gázaiak hazatéréséről, valamint a Gázai övezetben fogva tartott izraeli túszok elengedéséről is.

Akkor lesznek szabadok a húszik által túszul ejtett filippínó tengerészek, ha Izrael befejezi a gázai mészárlást

Így kínozzák a gázai orvosokat a zsidók!

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)