Előidéznék az ukrán Lusitania incidenst? Így rángatnák bele a világot a háborúba?

Ukrajna hivatalos tárgyalásokat kezdeményezett az európai és amerikai légi közlekedési szabályozó hatóságokkal a nemzetközi repülések hadiállapot idején történő újraindításának lehetőségéről – számolt be róla Olekszandr Kubrakov, Ukrajna helyreállításáért felelős miniszterelnök-helyettese és közösségekért, területekért és infrastruktúrafejlesztésért felelős miniszter az RBC-nek adott interjúban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Érdekesség, hogy pár hete már napvilágot látott egy közlés arról, hogy újra kinyithat a kijevi reptér. Nem sokkal később viszont cáfolták, hogy ismét beindulhatna a légi közlekedés.

Olekszandr Kubrakov most az interjúban mégis arról beszélt, hogy tárgyaltak a légi közlekedés újraindításáról. Mint mondta, nem sok példa van világszerte arra, hogy

REPÜLŐTEREK OLYAN TERÜLETEKEN MŰKÖDJENEK, AHOL A DRÓNOK VAGY RAKÉTÁK BÁRMELYIK PILLANATBAN LECSAPHATNAK.

Mint mondta, az izraeli repülőterek jelentik a legsikeresebb példát erre. Az ukrán fél sok időt töltött és tölt el az Izraeli Polgári Légi Közlekedési Hatósággal való konzultációval.

NEM LEHET NEMZETKÖZI JÁRATOKAT ÜZEMELTETNI KÉT SZABÁLYOZÓ HATÓSÁG – AZ EURÓPAI ÉS AZ AMERIKAI – JÓVÁHAGYÁSA NÉLKÜL, EZ ÍGY MŰKÖDIK. AZ UKRÁN FÉL MÁR ÁTADTA ELKÉPZELÉSÉT A SZABÁLYOZÓKNAK ARRÓL, HOGYAN FOG MŰKÖDNI A PIAC A HADIÁLLAPOT KÖRÜLMÉNYEI KÖZÖTT, A KOCKÁZATÉRTÉKELÉSEIT, MEGKÖZELÍTÉSEIT ÉS ALGORITMUSAIT

– jegyezte meg a tisztviselő.

„Nem szeretnék konkrét határidőket tárgyalni, de most hivatalosan is eljuttatjuk elképzelésünket a szabályozó hatóságokhoz, és hivatalos tárgyalásokba kezdünk velük” – tette hozzá a miniszterelnök-helyettes.

Elmondta, hogy vannak olyan európai légitársaságok, amelyek nagyon érdeklődnek Ukrajna légterének megnyitása iránt, köztük a Ryanair is, amely a légtér újranyitása után azonnal a teljes piac megszerzésére törekszik, és már eddig is több tucat kérelmet nyújtottak be.

A repülőterek újranyitása veszélyes és felelőtlen vállalkozás a folyamatosan hulló rakétaeső és dróntámadások közepette. A megvalósulás nem idézne elő mást, csak egy újabb katasztrófát, mely ha hasonló lenne az 1. világháború idején elsüllyesztett Lusitania esetéhez, az világméretű következményekkel járhatna.

Sajtóbemutatón vált tengeralattjáróvá a raszputyicában a Challenger 2 Ukrajnában

Válaszcsapás: NATO csapatokat Ukrajnába? Mi a magyar érdek?

(Index nyomán Szent Korona Rádió)