Túltolta a biciklit az ír kormány? Csúfos bukás a népszavazáson

Írországban népszavazást tartottak március 8-án, melyen arról döntöttek az írek, hogy szétrombolják-e a család intézményét. Nos, a kormány által erőltetett ultraprogresszív vonal csúfosan elbukott, valamennyi tartás azért még az írekben is maradt. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az ír kormány által a Nemzetközi Nőnapon tartott, az úgynevezett “szexista nyelvezet” eltörléséről szóló népszavazás végül a legnagyobb politikai vereséget jelentette, amelyet egy kormány valaha is elszenvedett népszavazáson.

A kormány magatartása a népszavazás során időnként már-már a bűncselekmény határát súrolta, és nem csak átvitt értelemben. Hazudtak az alkotmány tartalmáról, hazudtak a főügyésznek a kérdéssel kapcsolatos tanácsairól, és most arról hazudnak, hogy az emberek miért utasították el az alkotmányt, azt állítva, hogy a “megfogalmazás” miatt, nem pedig az egész koncepció miatt.

Ha a kormány azon tűnődik, hogy miért volt ez ekkora katasztrófa, akkor talán meg kellene nézniük, hogy milyen hatalmas volt az ellenzék. Katolikus püspökök, a Szent Columbanus Lovagrend, feministák, baloldaliak, republikánusok, szocialisták… ellenezték a referendum egy vagy több lehetőségét.

Az állam azon törekvését, hogy az anyákat kitörölje az alkotmányból hitetlenkedéssel fogadta egy olyan nemzet, amely hozzászokott ahhoz, hogy az állam mostanában a rosszakarat ügynökeként lép fel.

Az elutasításról szólva a Családi Szolidaritás családpárti csoport azt mondta:

“Ez a szavazás kritikus pillanat az ír történelemben, amely egy olyan korszak végét jelzi, amelyet a liberális konformizmus ural. Az ír választópolgárok döntése erőteljes üzenetet közvetít az alapértékek megőrzésének fontosságáról az átütő társadalmi változásokkal szemben.

Ez az egyszerű polgárok meggyőződéséből és elkötelezettségéből táplálkozó mozgalom sikeresen küzdött a liberális elképzelések nyomása ellen, és megmutatta az ír emberek mélyen gyökerező elkötelezettségét a házasság és a családi élet szentsége iránt. Ez a győzelem nem csupán egy konkrét népszavazási javaslat elutasítását jelenti, hanem Írország népének nyilatkozatát arról, hogy a társadalom alapvető egységét – a házasságon alapuló családot – továbbra is védeni és ápolni kell. Ez aláhúzza azt a kollektív vágyat, hogy megőrizzük a társadalmi értékek integritását, amelyek régóta nemzetünk alapkövét képezik.”

A kormány megpróbálta a katolicizmus-ellenességet a szavazatok összegyűjtésének eszközeként felhasználni, de úgy tűnik, ez látványosan visszafelé sült el, ugyanis voltak olyan urnák, ahol a szavazólapok mellett Mária érméket is találtak.

Elsöprő többséggel utasították el a vadliberalizmust:

A győzelem mértéke teljesen váratlan. A helyhatósági és európai választások közeledtével még van remény arra, hogy a Fine Gael rémuralma az ír nép felett véget ér.

Lelövetné a tüntető íreket a migráns írországi politikus

Mohamed lett a legnépszerűbb név Írországban

(Catholic Arena nyomán Szent Korona Rádió)