Befektetés aranyba: megéri idén nagyon is

Unciánként 2141 dollár fölé emelkedett az arany ára – írja a Reuters. Az arany legutóbb tavaly decemberben ért el történelmi csúcsot 2135,40 dolláron.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Bart Melek, a TD Securities árupiaci stratégiákért felelős vezetője szerint a második negyedévben akár 2300 dollár fölé is emelkedhet az arany ára.

Az arany ára, amelyet politikai és pénzügyi bizonytalanság idején gyakran használnak biztonságos értéktárolóként, az izraeli–gázai háború kezdete óta 300 dollárral emelkedett. „A geopolitikai kockázatok és a világszerte sűrű választási naptárral rendelkező év valószínűleg továbbra is erősíteni fogja az arany iránti lakossági keresletet” – jósolta Nitesh Shah, a WisdomTree árupiaci stratégája.

Az ezüst ára 0,2 százalékkal 23,94 dollárra emelkedett unciánként. A többi nemesfém ára csökkent: a platina 1,6 százalékkal 883,12 dollárra, a palládium pedig 1,7 százalékkal 944,73 dollárra esett.

Idén megérheti betárazni aranyból. 2024 ugyanis viszonylag bizonytalan évnek tűnik, és a szakemberek szerint ha erősebb lesz a világgazdasági megtorpanás, akkor az ilyenkor szárnyaló arany mentheti meg a portfóliókat. Ha pedig jobb éve lesz a világgazdaságnak, akkor is jók lehetnek a nemesfém-befektetések, ám ebben az esetben érdemes növekedésérzékeny fajtákat is venni, elsősorban ezüstöt és platinát. A jegybankok tömeges aranyvásárlásai évek óta tolják fel az arany árát, a trend idén is folytatódhat.

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)

Aranybánya a Börzsönyben? Mi igaz belőle?