Újra felerősödtek a törekvések, hogy hazavigyék az olasz antifa terroristát

Egy Amerikában elítélt olasz állampolgár ügye következtében erősödtek fel ismételten a hangok azzal kapcsolatban, hogy Ilaria Salist hazaszállítsák.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Huszonöt évvel ezelőtt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt az amerikai bíróság egy olasz férfit, aki megölte üzlettársa fiát. A férfi a mai napig állítja, hogy ártatlan, eközben családja azért harcolt, hogy Olaszországba szállítsák. A politika meghozta döntést az ügyben, és ezzel új esélyt lát a Budapesten letartóztatott antifa terrorista, Ilaria Salis apja is.

 Chico Forti átadásáért évtizedeken keresztül harcolt a családja, mire végül Giorgia Meloni olasz miniszterelnök bejelentette, hogy haza ugyan nem mehet, de Amerikából egy olasz börtönbe szállítják át az üzletembert.

Salis apja örömmel fogadta az átadásról szóló híreket, és úgy látja, ha egyenként beleállnak ezekbe az ügyekbe, akkor minden külföldön elítélt olaszt előbb vagy utóbb, de haza tudnak vinni.

Azt pedig, hogy mennyire abszurd Olaszországban is a helyzet, jól mutatja, hogy a terrorista apja ma délután a Római Egyetem jogi karán tartott előadást a kialakult helyzetről.

Az antifák ügyében legközelebb májusban tart tárgyalást a Fővárosi Törvényszék.

Szijjártó szembeszállt az antifapártiakkal, ki is akadtak az olasz libsik

„A lányom veszélyben van Magyarországon” – mondta az olasz antifa terrorista apja

(Index nyomán Szent Korona Rádió)