A finnek engedik az ukránoknak, hogy a tőlük kapott fegyverekkel orosz területre lőjenek

A finnek által biztosított fegyverekkel Ukrajna csapást mérhet az orosz területekre – idézte a Kyiv Independent Antti Hakkanen finn védelmi minisztert csütörtökön. Hakkanen szerint a finnek nem szabtak korlátozásokat az ukránoknak küldött katonai segélyeknél.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Hakkanen szerint azok az országok szoktak korlátozásokat hozni, amelyek nagy hatótávolságú fegyverrendszereket szállítanak az országba. Hakkanen arra kérte a többi nyugati országot, hogy küldjenek több nagy hatótávolságú fegyvert Ukrajnának.

Jukka Kopra, egy finn ellenzéki képviselő így fogalmazott: „Ukrajnának szükség esetén az orosz oldalon lévő katonai célpontokra is csapást kell mérnie. Ellenkező esetben ezek a katonai objektumok az ukrán oldalra fognak csapást mérni. Ez egy teljesen legális védelmi módszer, amelyet Ukrajna folytat. Az ENSZ alapokmánya lehetővé teszi a katonai célpontok támadását a szárazföldi határokon túl.”

Finnország februárban hagyta jóvá a legújabb, 190 millió eurós védelmi segélycsomagot, melynek tartalma nem nyilvános. Finnország eddig összesen 1,8 milliárd eurónyi katonai segélyt nyújtott Ukrajnának az orosz-ukrán háború kezdete óta.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Mindenki tudja, hogy nyugati különleges erők vannak Ukrajnában”

(444 nyomán Szent Korona Rádió)