Kiátkozták a buziházasságot megszavazó politikusokat Görögországban

Válaszul a görög parlament botrányos döntésére a deviánsházasság legalizálásáról, a Pireuszi Metropolisz kiközösítette azokat a képviselőket, akik a vonatkozó törvényjavaslat mellett szavaztak. Február 22-én, csütörtökön rendkívüli papi gyűlést tartottak a metropolisban a pireuszi Szentháromság-székesegyházban. “A Közgyűlés kiközösíti a vétkes politikusokat: Szolgálatunk védelme és a Szent Isten előtti felelősségünk tiszteletben tartása érdekében” – szól az ortodoxok  határozata.

Támogasd adód 1%-ával a buzilobbi ellen harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Őeminenciája, Seraphim metropolita „az emberi ontológia és fiziológia felborulásáról, valamint a keresztény doktrína, erkölcsök és kultúra újraértelmezésének woke-programjának veszélyességére hívta fel a figyelmet.

A közgyűlés három határozatot fogadott el. Az elsőben a papság kijelenti, hogy Pireusz olyan város, amelyet a Legszentebb Theotokos nagy megáldott, és az Egyház szolgáivá válásakor kötelesek pontosan betartani a szenteknek egykor átadott hitet (Júdás 1:3) és „tettel és szóval óvja és továbbadja az apostolok, az istenhordozó atyák és a Szent Ökumenikus Tanácsok változatlan hitét”.

A második határozat kimondja, hogy az ominózus törvény nemzeti parlamentünk általi elfogadása megváltoztatja és eltorzítja Isten teremtésének antropológiáját és fiziológiáját, istenkáromló módon megkísérli semmissé tenni az Ó- és Újszövetségen keresztül megnyilvánuló isteni törvényt. A woke-ideológia programot ad és mániákusan szembehelyezkedik az Egy, Szent, Katolikus és Apostoli Egyház kánoni keretével, amelyet a Szentlélektől származik.

Így azok, akik a melegházasság legalizálására szavaztak, „tettel és szóval bebizonyítják, hogy megvetik az isteni törvényt, és szembehelyezkednek az emberi lény üdvösségével és örökkévalóságával”, és így a Sátán szövetségeseivé teszik magukat az evangélium elleni támadásaiban. Nemcsak saját keresztény identitásukat rombolják le, hanem veszélyt jelentenek az egész társadalomra.

Végül a Közgyűlés kiközösíti Pireus metropoliszában a vétkes politikusokat: Szolgálatunk védelme és a Szent Isten előtti felelősségünk tiszteletben tartása érdekében, miközben betartjuk a Görög Egyház Alkotmánya (590/1977. törvény – FEK A’ 146. törvény) 4. cikkelyének 9. bekezdését, megszakítjuk közösségünket azokkal, akik az isteni törvény ellen szavaztak! Nem hívják meg őket és nem vehetnek részt a plébániáink egyetlen rendezvényére sem, egészen addig, amíg a nemzeti parlament meg nem semmisíti ezt a leggyalázatosabb törvényt. A határozatokat a Met. Seraphim és az egyházmegyei tanácsok és adminisztratív bizottságok elnökei hozták meg.

(Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Győzött a görög LMBTQP-lobbi – homoszexuális házasságra és örökbefogadásra is van már lehetőség

“A megszálló izraeli hatóságok zsarolják az egyházat” – Izrael veszélyezteti a keresztényeket a Szentföldön