Egyre rosszabb a fiatalok egészségi állapota, többen esnek ki a munkából, mint idősebb társaik

2021/22-ben a 18 és 24 év közti korosztály 34 százaléka számolt be róla, hogy mentális zavarral küzd.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Resolution Foundation kutatásából kiderül, hogy a húszas éveik elején járó dolgozók nagyobb eséllyel nem dolgoznak betegség miatt, mint a negyvenes éveik elején járó munkavállalók. Régen ennek fordítottját tapasztalták. A kimutatások szerint egyre rosszabb a fiatalok mentális egészsége, ami hátráltathatja az oktatásukat, így csak rosszabbul fizető állásokat találnak vagy munkanélküliek lesznek.

A felmérés rámutatott, hogy 2023-ban a fiatalok 5 százaléka az egészségi állapota miatt inaktív lesz. 2021/22-ben a 18 és 24 év közti korosztály 34 százaléka számolt be róla, hogy mentális zavarral küzd és depresszió, szorongás vagy bipoláris zavar tüneteit észleli magán. 2000-ben még csak 24 százalék volt ez az arány.

Louise Murphy, a Resolution Foundation vezető közgazdásza szerint minden harmadik nem diplomás, gyakori mentális zavarban szenvedő fiatalnak nincs munkája. Az elemzésből kiderül, hogy a 18-24 évesek 79 százaléka, akik egészségi állapotuk miatt munkanélküliek, csak érettségivel vagy annál alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkeznek.

A felmérést készítő szervezet arra szólítja fel az iskolákat, hogy tegyenek többet annak érdekében, hogy a fiatalok ne hagyják el az iskolát alacsony képzettségi szintnél.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Azt mondják nem divat: Minden negyedik fiatal tartja magát LMBTQP-nek az USA-ban

(HRPortál nyomán Szent Korona Rádió)