Gázfegyverrel fenyegette ismerősét egy férfi Pesten

Részegen, bekokainozva tartotta fogva egy férfi a lakására érkező nőismerősét, akit még azzal is megfenyegetett hogy a gáz-riasztó fegyverével combon lövi (?) őt. Mivel a drogos férfi a 112-t tárcsázva követeléseket is megfogalmazott a nő szabadon engedésének feltételeként, a cselekedete túszejtésnek minősült.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Túszul ejtette a nőismerősét egy kábítószer hatása alatt álló férfi Budapesten, egy VII. kerületi lakásban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett és zaklatás vétség miatt indított eljárást a 44 éves budapesti férfival szemben.

A BRFK közleménye szerint N. Csaba február 25-én 18 és 23 óra között tartotta fogva a hozzá látogatóba érkező ismerősét. Pisztollyal fenyegette a fiatal nőt, a levegőbe lőtt, majd videótelefonon felhívta a nő anyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát.

A férfi ezután felhívta a 112-t, és azt követelte, hogy rendőrök keressék meg a hölgy egy férfi ismerősét, és vegyék rá arra, hogy felhívja őt, különben ismét meglövi a nőt. Mivel a videó alapján feltételezhető volt, hogy fegyveres túszejtés áll fenn, ezért a rendőrök értesítették a TEK-et.

A helyszínre kiérkező egység tárgyalója azonnal megkezdte a munkát a férfivel, aki nem működött együtt a hatóságokkal. A TEK helyszínen lévő erői felkészültek a túszhelyzet végleges felszámolására és az ingatlanba történő behatolásra, végül – közel másfél órás tárgyalás után – sikerült elérni, hogy a fegyveres férfi szabadon engedje a túszt.

Kiderült, hogy a fogva tartott nőt nem érte lövés, nem sérült meg, de megfigyelésre kórházba vitték. A TEK műveleti egysége ekkor elfogta a férfit, és átadta a BRFK munkatársainak. A fővárosi nyomozók lefoglalták a lakásban az elkövetéshez használt gáz- és riasztófegyvert.

Mivel a helyszíni adatok alapján a férfi kábítószer hatása alatt állt, őt is kórházba vitték, ahol rendőrök őrizték. Február 26-ára tisztult ki annyira, hogy a BRFK nyomozói gyanúsítottként ki tudták hallgatni. N. Csaba beismerte, hogy kokaint fogyasztott, amire másfél liter vodkát ivott meg, emiatt állítása szerint nem emlékezett a történtekre.

Azt mondta, hogy nem is ismerte a férfit, akivel a fenyegetések eredményeként fel akarta magát hívatni. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ungváron fegyverrel támadhatnak rád, ha más helyére parkolsz

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)