Az F-16-osokhoz nincs elegendő pilótája Ukrajnának

Az amerikai vadászgépek korai leszállítása nem változtatta volna meg Ukrajna sikertelen nyári ellentámadásának menetét, mert nem volt elég képzett pilóta a gépekhez – mondta Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója.

Támogasd adód 1%-ával a cionizmus ellen harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az ABC Newsnak vasárnap nyilatkozva Sullivan nem értett egyet azzal az ukrán narratívával, hogy a Fehér Ház nem biztosított elegendő “harcászati felszerelést” ahhoz, hogy Ukrajna sikerrel járjon a frontvonalon.

“Az az elképzelés, hogy nem mozgósítottunk hatalmas mennyiségű erőforrást és képességet az ukránok számára, egyszerűen nem állja meg a helyét” – mondta Sullivan arra a kérdésre válaszolva, hogy a fejlett fegyverek szállítására vonatkozó washingtoni fokozatos megközelítés okolható-e azért, hogy Ukrajna nem haladt előre a harctéren.

“Ha megnézzük, hogy az Egyesült Államok összesen mit nyújtott Ukrajnának ebben a harcban, akkor hihetetlen mennyiségű anyagot szállítottak a várakozásokat meghaladó sebességgel és léptékben” – érvelt.

“Vannak olyan további képességek, amelyeket az ukránok kerestek, az F-16-os az egyik ilyen” folytatta, kifejtve, hogy bár az Egyesült Államok kész biztosítani a repülőgépeket, az igazi kihívás, amellyel Ukrajna szembesül, az, hogy “nincs sok pilóta, aki képes lenne vezetni ezeket a gépeket”.

Kijev többször is kérte a nyugati vadászgépeket, mondván, hogy szükség van rájuk az orosz légitámadások visszaveréséhez.

Augusztusban az Egyesült Államok engedélyezte, hogy Dánia és Hollandia F-16-osokat adományozzon Ukrajnának, az első szállítások idén várhatóak. A NATO-tagállamok abban is megállapodtak, hogy koalíciót alakítanak, amely segít az ukránok kiképzésében a nyugati gyártmányú repülőgépek vezetésére.

Moszkva arra figyelmeztetett, hogy a lépés veszélyes eszkaláció lenne, tekintettel arra, hogy egyes F-16-os módosítások atombombákat hordozhatnak, és megfogadta, hogy megsemmisíti a repülőgépeket Ukrajnában, ha azok megérkeznek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

(Orosz Hírek)

Törökország megkapja a régóta kért F-16-osokat

HIVATALOS: 32 F-16-ost vásárol Románia

Franciaország ukrán vadászpilótákat képez ki