Nem akart a fronton meghalni, a Tiszába veszett

Egy 29 éves férfi után kutattak a huszti vízimentő szolgálat búvárai a Tiszában azt követően, hogy az édesanyja hozzájuk fordult segítségért írja az ua-reporter nyomán a Kárpáthír.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az asszony elmondta, hogy a fia minden bizonnyal a Tiszába veszett, amikor a mozgósítás elől menekülve Romániába akart átszökni. A Herszon megyébe való férfi január 25-én Tiszafejéregyháza (Bila Cerkva) térségében próbált átkelni a Tiszán, de azóta nyoma veszett.

Az információ szerint a búvárok háromszor is átkutatták a folyót és a partvidékét, de sem a kárpátaljai sem a romániai oldalon nem találtak rá az eltűntnek hitt férfira. Találtak viszont egy másik holttestet, aki szintén a Tiszába veszett. Ez egy minden jel szerint mozgósítás elől menekülő 25 éves Nagybocskói férfi. Az illetőnél volt az útlevele, az ukrán személyigazolványa, a mobiltelefonja és több bankkártya.

A tájékoztató szerint ez már a huszadik tragédiával végződött eset a Munkácsi Határőrosztag által felügyelt ukrán határszakaszon. Ugyanezen a határszakaszon hat hadköteles korú, de háborúzni nem akaró férfi a hegyek között lelte halálát.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Aknák reneszánsza – szerepük az orosz – ukrán konfliktusban (2. rész)

(Kárpáthír nyomán Szent Korona Rádió)